Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Reformokat sürget az ellenzék

Száműzetésben élő türkmén ellenzékiek megfenyegették Saparmurat Niyazov, a vasárnap eltemetett türkmén elnök utódját, hogy megdöntik hatalmát, ha nem léptet életbe demokratikus reformokat.
– Ha a rezsim nem hallgat a nemzetközi közösségre és nem teszi lehetővé Türkmenisztán számára a demokratikus fejlődést, akkor az ellenzék természetesen fokozza tevékenységét és eléri a megbuktatását – jelentette ki Kijevben Khudaiberdi Orazov, a türkmén központi bank volt elnöke, aki Svédországból érkezett az ukrán fővárosba.
A volt jegybankelnök igennel felelt arra az újságírói kérdésre, hogy a türkmén ellenzék az elmúlt évek grúziai, ukrajnai és kirgizisztáni „színes forradalmokhoz” hasonló békés felkeléseket akar-e szervezni. Számos türkmén ellenzéki él külföldi emigrációban, sokuk hazatérését megnehezíti, hogy nincs türkmén útlevelük, illetve koholt vádak alapján büntetőeljárás folyik ellenük hazájukban.
Közben ingyengázt, -áramot és -vizet, továbbá békét és felvirágzást ígért kedden a türkmén népnek Gurbanguly Berdimukhammedov, aznap elnökjelöltté választott ideiglenes államfő, aki az elnökválasztáson indulók közül a legesélyesebb arra, hogy a tekintélyelvű Saparmurat Niyazov nyomdokaiba lépjen. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Ha igazul csináljuk, az eget is lilára festem''

Azt szokta mondani: elsősorban ember, csak másodsorban színész. Pedig Szeged színészkirályát, Király… Tovább olvasom