Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Reggelente vigyáznak az iskolásokra

Szeptembertől sárga mellényes „bácsik” segítik Sopronban a forgalmas helyen lévő iskolák előtt a közlekedést. A diákokra nyugdíjas és aktív rendőrök, határőrök és polgárőrök együtt vigyáznak.
Tanévkezdéstől kiemelten figyel a diákok biztonságára a rendőrség Sopronban. Az önkormányzattal közösen koordinálva, összefogva a határőrséggel, a polgárőrséggel és a nyugdíjas rendőrök baráti körével, szeptembertől hat oktatási intézmény előtt irányítják majd a közlekedőket, segítve a gyerekeket és persze az autózó szülőket is. Minderről a hivatalban tartott megbeszélésen állapodott meg Walter Dezső polgármester, Farkas Gábor rendőrkapitány, Víg József Attila, a polgárőrök és Régi Zoltán, a soproni határőrök vezetője, valamint Kucsara György nyugállományú rendőrtiszt. A megbeszéltek értelmében azokon a helyeken, ahol köztudomásúlag problémát okoz a „reggeli iskolai csúcs”, sárga mellényes segítők irányítják majd a közlekedést reggel fél nyolctól negyed kilencig. Számítani lehet rájuk majd többek között a Ferenczy, a Hunyadi és a Halász utcában, de ott lesznek a Fenyő téren is.
Egyelőre kísérleti jelleggel indítják el az akciót, mely igény szerint további helyszínekre is kiterjeszthető – mondták el lapunknak a szervezők. Tudni kell, hogy a sárga mellényes szakemberek nem intézkedni, hanem segíteni fognak, ugyanakkor az iskolák között cirkáló járőröket bármikor értesíthetik és a beavatkozásukat kérhetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sümeg

1 (1) Kapuvár 1 (1)

Sümeg, 200 néző. V.: Gyarmati. Tovább olvasom