Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Régi zenei napok

A Soproni Ünnepi Hetek egyik legrangosabb rendezvénysorozata – immár évtizedek óta – a Régi Zenei Napok, amely idén is gazdag programot kínál. Olyan különleges hangszerekkel ismerkedhet meg a közönség, mint a fortepianó, tangenszongora és klavikord.
Nívós barokk zenei és tánckurzusokkal, valamint neves előadókkal június 22-től 29-ig várja a törzsközönséget és az újabb érdeklődőket. A kurzusokat olyan neves előadók tartják majd, mint Simon Standage hegedűművész, a 17 – 18. század zenéjének specialistája, a holland Anne Boeke, aki Magyarországon már többször tartott furulya mesterkurzust.

Bizonyára sokan várják már a daléneklést tanító Martin Klietmannt, aki harmadik alkalommal tart kurzust Sopronban és Spányi Miklóst, aki orgonán, csembalón, fortepianón, tangenszongorán és klavikordon koncertezik. Kezdőknek és középhaladóknak tart barokk tánckurzust Széll Rita, aki Ausztriában, Németországban, Olaszországban és Franciaországban képezte magát.

A Régi Zenei Napok naponta érdekes hangversennyel várja majd a zenebarátokat, melyek közül kiemelkedik a június 25-i professzorok koncertje, amelynek a BW Pannonia M. Hotel ad otthont 20 órától. A kurzus hallgatóinak koncertje június 29-én, 17 órakor kezdődik a Jezsuita teremben, a záró táncestet ugyanezen a napon a megyeházán rendezik meg 22 órától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Töretlen az építőipar növekedése

Az építőipari termelés volumene áprilisában 32,2 százalékkal haladta meg a 2001. áprilisit - áll a… Tovább olvasom