Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Régimódi mézeskalács torta

Hozzávalók:

4 tojás, 25 dkg cukor, 4 ek. olvasztott méz, 44 dkg finomliszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 6–8 szem szegfűszeg porrá őrölve, 1 kávéskanál fahéj (vagy 2 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék), 10 dkg durvára vágott dió, 1 narancs reszelt héja.

Díszítéshez: tetejére félbevágott diógerezdek.

Elkészítése:

A tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverjük, tegyük hozzá az olvasztott mézet. Adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet és a narancshéjat. Az egészet alaposan dolgozzuk össze. Béleljünk ki egy kerek tortaformát sütőpapírral (oldalát is). Tegyük bele a tésztát, a tetejét soronként jó sűrűn rakjuk ki fél diószemekkel vagy mandulával. Közepes tűznél süssük meg.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földalatti és buszjáratok nélkül maradt New York

Földalatti és buszjáratok nélkül maradt New York kedden a tömegközlekedési dolgozók sztrájkja miatt… Tovább olvasom