Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Regionális döntő: német nyelven szavaltak

Öt megye és Budapest legjobb általános iskolásai mérték össze tudásukat a minap a mosonmagyaróvári Móra-iskolában rendezett német vers- és prózamondó verseny regionális döntőjén.
A nyolc évfolyamon összesen 119 versenyzőnek előadói tudását négy irodalmi német és két nyelvjárási kategóriában kellett bemutatnia. A főként Budapestről és Ausztriából érkezett német anyanyelvi zsűritagok az előadásmód – nyelvi tisztaság, pontosság, érthetőség, megformáltság, felépítettség, elért hatás – alapján pontoztak.
Az első és második osztályos tanulók versenyében első helyen végzett Rákóczi Dalma Budapestről, mögötte Engman Jessica Szombathelyről és György Barbara Esztergomból. A harmadik és negyedik osztályosok korcsoportjában a legjobb eredményt Vezekényi Fanni érte el Esztergomból, második lett Ott Kamilla Székesfehérvárról, harmadik pedig Uzsoki Piroska Sopronból. Az ötödik és hatodik osztályosok közül Szegedi Szilveszter előadását értékelte legjobbnak a zsűri, mögötte végzett Szalay Ákos és Nigicser Illés, mindhárman Budapestről érkeztek. A hetedik-nyolcadik osztályosok mezőnyében első lett Rupp Zsaklin Budapestről, második Wild Anna Esther Sopronból, harmadik pedig Möllmann Eszter Mórról. A nyelvjárási kategóriában az alsósok közül a csolnoki Mayer Dominik előadását értékelte legjobbnak a zsűri, második lett Soproni Réka Sopronból, harmadik pedig Akl Fanni Bodajkról. Ebben a kategóriában a felsősök mezőnyében első helyen végzett Kéri Lili Franciska Sopronból, második megosztva Schneider Patrick Tarjánból és Wally Tünde Mosonmagyaróvárról, harmadik pedig Kovács Gábor lett szintén Mosonmagyaróvárról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Írja meg! Címünk: Kisalföld… Tovább olvasom