Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Régiónk hat hónapja számokban

Folytatás az 1. oldalról.

Pozitív, hogy a megye foglalkoztatási helyzete javult: a foglalkoztatottak száma 187.100-ra nőtt. Az aktivitási arány 57,4 százalék, ami magasabb az országos adatnál. A versenyszférában 1,8 százalékkal többen, míg a költségvetési szerveknél 3,1 százalékkal kevesebben dolgoztak, mint egy évvel korábban.
A megyei ipar a 2005-ösnél jobb teljesítményt nyújtott 2006 első félévében. A legmeghatározóbb feldolgozóipar például 13,1 százalékkal növelte teljesítményét, és a megye ipari termelési értékének a 95 százalékát produkálta. Összességében az ipari vállalkozások 912,2 milliárd forint árbevételhez jutottak az év első felében. Ezzel szemben az építőipar 2,6 százalékos visszaesést produkált az első hat hónapban. A több mint 20 milliárd forint értékű építőipari munkák hatodát az öt-kilenc fős kisvállalkozások, mintegy négytizedét a 49 főnél többet foglalkoztató szervezetek végezték.
Az idegenforgalmat az előző évihez hasonló folyamatok jellemezték az év első felében, ugyanis több vendég kereste fel a megye

kereskedelmi szálláshelyeit, de kevesebb

éjszakán át maradt ott.

Kevesebb gyermek

2006. január 1-jén a megye lakónépessége 441.606 fő volt, valamivel több, mint az előző év elején. A népesség korösszetétel-változása az előző évekhez hasonlóan kedvezőtlenül alakult, egy év alatt közel 1 százalékkal csökkent a gyermekkorúak száma, ugyanakkor az időskorúaké 1,1 százalékkal növekedett. Az év első hónapjában többen kötöttek házasságot, többen születtek és kevesebben haltak meg, mint egy esztendővel korábban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orchidea Hotel Mosonmagyaróvári csoport

Máriakálnok–Dunakiliti 2–7 (1–1). Gsz.: Mátyás, Fülöp, ill. Kurucz (3), Sipos, Hajós,… Tovább olvasom