Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Régiós ifjúsági támogatás

Pályázati eredményt hirdetett a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács. Az eredetileg erre a célra szánt 9 millió forintból 2,7 millió forintos támogatási összeget állapítottak meg.
Azért csökkent le így az összeg, mondta a tegnapi győri sajtótájékoztatón a szervezet elnöke, Szijjártó Péter, mert a pályázók jó része nem teljesítette elszámolási kötelezettségét. (A megtörtént rendezvények finanszírozásának 30 százalékát önrészből kellett fedezni, ehhez lehetett elnyerni a 70 százalékos regionális támogatást.) A 2002 decemberében kiírt pályázatra három megyéből (Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala) nagyjából egyenlő arányban összesen 97-en pályáztak. Ebből a formai követelményeknek 60 pályázat felelt meg, közülük végül 27 (megyénkből 15) kapott 50–350 ezer forint közti támogatást. Főként az adventhez, a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó eseményeket támogatták, de a tanács kiemelt figyelmet fordított arra is, hogy segítse az egyéb, hagyományos ifjúsági rendezvényeket (pl. népművészet, ifjúsági turisztika).
Rövidesen megtörténik az idei pályázatok kiírása is: a regionális ifjúsági tanács január 15-én tart ülést, addig az is eldől országos szinten, hogy mekkora összeg áll rendelkezésre. Ha a legutóbbi összes, azaz mind a 97 pályázat igényét nézzük, az 26 millió forint lett volna... Szijjártó Péter szerint elképzelhető, hogy az új pályázatot már nem „utófinanszírozásra", hanem előtámogatásra írják ki, természetesen szigorú ellenőrzési feltételekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főszerkesztő-váltás a Figyelőnél

Martin József Péter lesz a Figyelő című gazdasági és üzleti hetilap főszerkesztője – értesült… Tovább olvasom