Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Rejtélyes cégek a Hajdú-Bét körül

Bonyolult, off-shore társaságokat is magába foglaló cégháló rajzolódik ki a már felszámolt Hajdú-Bét Rt, illetve a baromfi-feldolgozással foglalkozó vállalat volt tulajdonosa, a Wallis Rt. mögött.
A Magyar Nemzet a birtokába jutott dokumentumok alapján arról számol be, hogy a Wallis adóparadicsomban működő vállalkozása üzleti kapcsolatban állt Kóka János feleségével, sógorával, de egy másik, Bajnai Gordonhoz köthető, Cipruson bejegyzett vállalkozással is. A Vitonas Investments Ltd. jelentős befolyással bírt a Hajdú-Bét Rt-ben, 2002 tavaszától a 2004-es felszámolásig rendelkezett a céges részvények többsége felett. A Magyar Nemzet úgy tudja, a Vitonas a Wallis Rt. elnökének érdekeltségébe tartozik, kézbesítési megbízottja pedig Bajnai Gordon volt, aki 2005-ig a Wallist vezérigazgatóként irányította.

Olvasóink írták

 • 15. Logaritmus 2009. április 06. 12:34
  „küldöm13. madártej: kedvesen átsiklasz azon a tényen, hogy fideszék gondosan védték a saját feneküket. Az egyik párttagjukat juttatták a Legfőbb Ügyészség élére (Polt Péter). Onnantól kezdve kevés félnivalója van az embernek ha büntetőügybe keveredik a neve. :)

  küldöm12. sevenof9: jogos, teljesen amit írsz de attól még a Hajdú-BÉT esetében ami egy 2x csődbe jutott cég volt, még semmit nem tudsz felmutatni hogy mit lehetett onnan elvinni.”
 • 14. comet 2009. április 06. 12:21
  „Magyarországon sokmindent próbálnak természetesnek beállítani amit máshol súlyos évekkel díjaznak.
  Fletó például nem létező kft vezetőjének adta ki magát évekig, ma már figyelmetlenségnek bagatelizálják, holott a az egyszerű polgároknak súlyos milliókba kerülnének hasonló huncutságok. Az is jó üzleti vénára vall ha államtól olcsón ingatlant vásárol a kiválasztott (ezt más nem teheti meg), és mindjárt az állam visszabérli az ingatlant a vételár többszöreséért ahogy Fletó ezt bemutatta. Kint ez megint csak éveket kóstálna. Az áron aluli ingatlanszerzések, állami kényszerrendelések, nálunk sikertörténetek, kint bűncselekmények. Hogy a STRABAG milliókat adott a pártoknak, itthon abban sem találnak semmi kivetnivalót.
  Aki offshore cégekbe menti pénzét az forrást ment ki az országból. Vezető politikusok részéről ez gyökérség. Nekik ugyanis az lenne az egyik feladatuk hogy olyan körülményeket teremtsenek, hogy ne érje meg kivinni a pénzt az országból. Bajnaiék ezt nagyon jól tudják, csak hát ők inkább szálhámosok mint politikusok.”
 • 13. madártej 2009. április 06. 12:07
  „Tudod, csengele, volt egy főállású államtitkár a fideszék elleni pörök indítására. A keller. nem is ment semmire, pedig minden a segge alá volt tolva. Akkor talán nem volt elég esze vagy nem volt elég törvénytelen a téma. Bajnai miatt viszont többen meghaltak már, Kaya Ibrahimtól meg senki. Csak néhány naplopó komcsi rugózik még rajta, ahelyett, hogy menne a bablevessel Cusihoz látogatóba és dalolná neki, hogy "föl, föl, ti rabjai a Földnek..."”
 • 12. sevenof9 2009. április 06. 12:02
  „azert erdekes ez a kettos mericske: mig nagyjaink elvarjak,hogy leadozd a 80%-ot,ok megprobaljak a kiskapuk macskabejaroin at leadozni a nagy nullat,sot meg adokedvezmenyekkel,vissza nem teritendo tamogatasokkal lemutyizni a biznicet.”
 • 11. Logaritmus 2009. április 06. 11:47
  „1) Céget bárki alapíthat Cipruson, akár budapesti irodák is segítenek ebben.
  2) Mivel a cégadatok nyilvánosak, azért aligha lehet a tulajdonosi háttér "rejtélyes, titokzatos" - pont a cikk is konkrét neveket említ. :)
  3) Ezzel még mindig nem kerültünk közelebb ahhoz, hogy a totális csőd előtt már 2x fizetésképtelenné gatyásodott Hajdú-BÉT-ből mit volt kilopni és hogyan, és hogy a veszteséges mezőgazdasági ágazat (víziszárnyas tenyésztés) miért ment tönkre, miért nem volt a Hajdú_BÉT-en kívül más vevő. Megmondom: mert nem érte meg senkinek, a Hajdú-BÉT-nek sem, amit a Wallis és ezek az off-shore cégbe bújt magánszemélyek sem tudtak nyereségessé varázsolni. A tenyésztők 2-3 milliót, Bajnaiék 2-3 százmilliót buktak az üzleten, persze könnyebb őket okolni mint saját maguktól belátni hogy egyszerűen nem érte meg a tenyésztés.”
 • 10. comet 2009. április 06. 11:37
  „9. miért ne lehetne. A Fidesz háza táján is lenne mit tisztázni.”
 • 9. csengele 2009. április 06. 11:15
  „Tisztára ugyanaz, mint a FIDESZ-közeli cégeknél volt, melyeket Kaya Ibrahim, meg Josip Tot vásárolt meg. Jaj, erről már nem szabad beszélni, el kell felejteni, mert most ők várhatók a kormányzásba.”
 • 8. maci52 2009. április 06. 10:02
  „Jó miniszterelnök lesz ez,TOLVAJTÓL LOPNI,biztos nem lehet,meg már nincs is mit ellopni.
  Ezt választottátok elvtársak??”
 • 7. comet 2009. április 06. 09:33
  „a Kóka- Bajnai dúónak több zavaros ügylete is volt melyek milliárdos nyereséget produkáltak.
  Ez a Bajnai akkora kaliberű szálhámosnak néz ki mint Fletó, de a Kóka se nagyon marad le mögöttük.
  A jelek szerint a háttérben összedolgozik a 3 jómadár. Államügyész úrnak nyiladozhatna már a szeme, és igazán érdekelhetné az ügy, mert fennáll a veszélye, hogy az ország irányítása egy bűnszövetkezet markában van, és bizony halálos áldozatok is vannak már (9 öngyilkosságba kergetett vállalkozó). Nem lepődnék meg ha az ország történelmének legnagyobb szélhámos botránya derülne ki.”
 • 6. Zs 2009. április 06. 09:24
  „babocska
  van az több mint 80% is”
 • 5. savos 2009. április 06. 09:07
  „Bajnai az ország címerét fel fogja cserélni a cigány címerre: zöld mezőben fehér libáért nyúló fekete kéz.”
 • 4. rozator 2009. április 06. 08:40
  „Gy.F. azt mondta részrehajló az igazságszolgáltatás!Na most ez igaz vagy nem?”
 • 3. babocska 2009. április 06. 08:10
  „Nagyon kellene megvizsgálni,hogy hova mentették ki a termelők pénzét.Még ilyen embert jelőlnek miniszternek.?Mit szól ehhez a külföld és az Eu.? Nem olyan ember kellene aki minden felől tiszta,nem tapad a kezéhez sok ember halála!Nekem is van ismerősöm akinek benntragadt vagy 2 millája.A libának állandó felügyelet,kaja tiszta hely,ott nincs Karácsony,Húsvét,Szilveszter,ott helyet kell állni.De az is felháboritó,hogy az utóbbi időben ilyen szerec sen huszárok akarják az országot irányitani,lenyúlni.Igaza van PAPÁNAK/Sándor István/,hogyx 70%-uk nem tudna elszámolni,hogy miből is lett a vagyonuk.Keresse ki az ügyészség,hogy hova vándorolt a pénz? Meg van az Remélem jövőre ez a diszes társaság még 10 %-t sem kap a válqsztásokon.Azért húzzák az időt,még minél jobban kiszipolyozzák az embereket.Remélem ez a birka nép már nem enged!”
 • 2. kakoszeged 2009. április 06. 07:54
  „...koma, sógor, jóbarát...”
 • 1. garbon 2009. április 06. 07:53
  „Az ügyészségnek kötelessége kivizsgálni az ügyet.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai elénekelte az Internacionálét

Az MSZP vasárnapi rendkívüli kongresszusán a miniszterelnök-jelöltnek megválasztott Bajnai Gordon is… Tovább olvasom