Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Reklámadót javasolnak a munkavállalók

A gazdasági válság közepette a bankok változatlanul, helyenként etikátlanul, manipulatívan próbálják karácsony előtt vásárlásra ösztönözni az embereket, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a feleket önmérsékletre felhÍvó ajánlása hatástalan.
Három százalékos reklámadó kivetését javasolják a munkavállalók képviselői - hangott el az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki ülésén. Az adót a bankok és a hirdetéseket közlő médiumok egyaránt fizetnék - közölte Borsik János, az oldal elnöke.

A munkáltatók első reakciója az volt, hogy komolytalan a felvetés. Már amúgy is elegendő adót fizetnek a cégek, újabbat bevezetni nem kellene - mondta Dávid Ferenc, az oldal soros elnöke. Szakmailag is megalapozatlan, mert nem tudni, minek a 3 százaléka lenne az adó - hangzott el. Csizmár Gábor államtitkár elmondta, hogy a kormány is látja a problémát, ezért a téli Csillagszóró fogyasztóvédelmi akció keretében vizsgálja a karácsonyi hitelezési gyakorlatot is. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy konkrét esetekben két hatósághoz is lehet fordulni a reklámok ügyében. A kormány kész megvitatni a javaslatot, de csak a többi adó figyelembe vételével.

Olvasóink írták

 • 4. vadlab 2008. december 06. 12:37
  „klj_54 - Nálad az igazság!”
 • 3. Logaritmus 2008. december 05. 16:04
  „"...manipulatívan próbálják karácsony előtt vásárlásra ösztönözni az embereket..."

  Atyaég, ezt az ostoba felfogást!!! A banknak az a dolga, abból él, hogy betéteket fogad be és kezel, másrészt pedig hitelt ad és kamatot kér érte cserébe. Ha a kedves ügyfél pelenkára költi a hitelbe kapott pénzt, akkor tegye. Ha garázst épít belőle, tegye. Ha vállalkozásba kezd és irodát bérel belőle akkor tegye. Ha kilóg a s.gge de 2 évente új autót vesz hitelből amit nem bír fizetni akkor nem a bankot kell köpködni, meg 3% adóval sújtani hanem beiratkozni az illetőnek alapfokú "Gazdálkodj okosan" tanfolyamra, abból majd olcsóbban tanul mintha elviszi a végrehajtó a 4 millás kocsit. :/

  Elkeserítő az emberi sötétség, és főleg az, hogy MINDENT MINDIG MÁSSAL AKARNAK KIFIZETTETNI.”
 • 2. klj_54 2008. december 05. 13:48
  „Demagóg megközelítés!
  Ugyanis a reklám díját a termék árában a vásárló kifizeti.
  Ha erre külön költség kerül, azt megint MI fizetnénk meg:(”
 • 1. KolompárRómeó 2008. december 05. 12:35
  „Egyetertek! Ezutan a bankok szepen mindent raharitanak a vetlen ugyfelre, felemelik az ilyen-olyan dijakat es minden marad a regiben.

  A befolyo osszeget esetleg tovabbi szocialis segelyekre lehetne kolteni es minden a helyere kerulne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat karambolozott kőszállítóval

Követ szállító pótkocsis teherautóval karambolozott egy vonat Ózdnál, egy vasúti átjáróban, pénteken… Tovább olvasom