Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 5°C Még több cikk.

remek ősz, gyenge tavasz somorján

Az NB III Bakony-csoportjában évek óta meghatározó szerepet játszik a Jánossomorja gárdája. Az elmúlt bajnokságban ötvenszázalékos teljesítménnyel a 7. helyen végzett.

labdarúgás

Nem kis nehézségek árán kezdték meg az őszi idény küzdelmeit, hiszen mindössze 16 játékos állt az edző rendelkezésére és szívós küzdelemben 22 pontot gyűjtve a 4. helyen térhettek téli pihenőre. A tavasz már nem volt ilyen sikeres, mert a becsúszott hazai vereségek következtében kissé visszaesett a csapat. Tavasszal hazai pályán mindössze 7 pontot gyűjtöttek.
Pszi idény végén: 4. Jánossomorja 13 7 1 3 20–17 22
Tavaszi idényben: 8. Jánossomorja 13 5 1 7 15–26 16
Végeredmény: 7. Jánossomorja 26 12 2 12 35–43 38
A kapusok váltakozó teljesítményt nyújtottak, a védelmet pedig a kapott gólok száma minősíti. Az őszi 17 kapott gól a végére 43-ra növekedett, és csak a bajnokság utolsó szakaszára állt össze a közvetlen védelem.
A középpályássorral lehettek leginkább elégedettek, mert a Szalka, Varga R. és Plachy belső hármas végig egyenletes, jó teljesítményt nyújtott, mellettük a bal oldalon Görgits bizonyult a csapat egyik legjobbjának. A támadósor eredményességéről a rúgott gólok árulkodnak, s hogy további erősítésre szorul ez a csapatrész, az is indokolja, a házi góllövőlistát a középpályás Varga R. vezeti 8 góllal, mögötte Molnár F. 7-szer, Görgits pedig 5-ször volt eredményes.
A fegyelmezettség terén idényenként egyformán elosztották a színes kártyákat, mert mindkét idényben azonosan 25–25 sárga és 1–1 piros lapot gyűjtöttek be.
Turány Imre, a csapat szakmai vezetője:
„ Egy évvel ezelőtt az elnökség az első nyolc hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul, amelyet az őszi idény után bőven teljesítettünk, de a bajnokság végén sem kell szégyenkeznünk. Némi ellentmondást azonban abban látok, hogy az ősszel kevesebb létszámmal jobb eredményt sikerült elérni. A télen az igazolások következtében egyrészt bővült a játékoskeretünk, másrészt viszont több labdarúgónk hosszabb-rövidebb időre sérülés miatt kidőlt a sorból. Kapusgondjaink is akadtak, ugyanis Török befejezte a pályafutását. Összességében elégedettek lehetünk az eredményekkel, bár a tavaszi hazai vereségek kellemetlenül érintettek bennünket, ezek nélkül még előrébb is végezhettünk volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Beckham-effektus

Rohamra indultak a brit férfiak a szőrtelenítő készítményekért David Beckham egy plakátjának… Tovább olvasom