Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Rend, kényelem, nyugalom

Ma már egyáltalán nem számít luxusnak, ha egy kényelmünket, biztonságunkat növelő komplett épületautomatizálási rendszert szolgálatunkba állítva lakásunk részletkérdései helyett végre a lényegre - a lakóra, vagyis magunkra figyelhetünk.

Egy új életstílus

Ma már léteznek olyan sokoldalú és elegáns rendszerek, amelyek a ház valamennyi épületgépészeti és szórakoztató elektronikai egységét integrálják, így egyszerűen kezelhetővé válnak a következő funkciók:

fűtési és hűtési zónák
általános és helyi megvilágítás, fényeffektusok
függönyök, redőnyök, árnyékolók
audio-video-házimozi rendszer, kommunikáció
kapuk, riasztó- és chipkártyás beléptető rendszer
háztartási gépek
öntözőrendszer, uszoda, szauna, stb.

Kamerával ellenőrizhető a kert, kedvenc zenénket akár a fürdőkádban is Hi-Fi minőségben hallgathatjuk. Szabadságunk idején telefonon, vagy akár interneten keresztül is ellenőrizhetjük, rendben van-e otthon minden, s szükség esetén bizonyos módosításokat tehetünk - pl. bekapcsolhatjuk a fűtést. Az „éjszakai" és „nappali" gombok használatával egy sor energiafogyasztásra épülő szolgáltatás ésszerűsíthető (pl. a feltöltött mosógép akkor indul be, amikor az áram tarifája a legkedvezőbb). Jó lakáj módjára fogad bennünket, ha jelezzük jöttünket: megérkezésünkhöz beállítja a szükséges világítást, ha megrendeltük, addigra befűti a szaunát, lefőzi a kávét, stb.

Vezérelhetjük öntözőberendezésünket, de még arra is figyelmeztethet, hogy ne felejtsük el bevenni a gyógyszerünket. Felhasználásának sokszínűségét csupán a tulajdonos fantáziája és pénztárcája korlátozza, ugyanakkor a rendszer rugalmasságának és bővíthetőségének köszönhetően ezek a korlátok is feloldhatók.

A vezérlőegységek kezelése könnyen megtanulható. Az irányítást elvégezhetjük egyszerű nyomógombok, többfunkciós billentyűk révén, távirányítóval, de hangfelismerő beszédgenerátort is szolgálatunkba állíthatunk. Szinte bármilyen egészházas audiorendszer - B&O, Bose, AudioAccess, Russound - is csatlakoztatható hozzá.

A testre szabott otthon

A világítás, a hőmérséklet, a kép és a hang aktív színes érintőképernyő segítségével is vezérelhető, amely egyben televízió is, s amelyre kamerák csatlakoztathatók. Használata igen kényelmessé és biztonságossá teszi életünket.
Ha például valaki megáll a kapunk előtt, miközben a zene élvezetének adózunk, a képernyőn megjelenik a látogató, a rendszer lehalkítja a zenét, köszönti az érkezőt, s ha utasítjuk, kinyitja számára az ajtót, miközben biztonságunk növelése érdekében automatikusan rögzíti is a becsöngető arcát.

Ugyanez megvalósítható a TVlink vezeték nélküli rendszerrel is, amely egy központi egységből áll, és amely segítségével tévén és mobilon keresztül vezérelhetjük épületünket. 100%-ban rádiófrekvenciás működésűek, így a TVlink telepítésére nincs szükség kábelezésre, emellett alkalmazkodik az Ön házához, a legnagyobb komfortot nyújtva. Ha pedig valamikor elköltözik, a rendszert magával viheti.

Vezérlőközpontként kiválóan használható a belga TELETASK házautomatizálási rendszer, amely standard nyomógombokkal vagy IR vevőberendezéssel is felszerelt vezérlő egységek beépítésével működtethető, és amely lehetővé teszi, hogy Ön bármilyen utasítást karosszékében ülve adjon ki: világítás, redőnyök, hangtechnikai eszközök, fűtés, stb. hangjelzővel és LED visszajelzéssel.

Az épületautomatizálás ma már nem elérhetetlen álom, hiszen a komplex házautomatizálási rendszerek, amelyek a vevők egyedi igényeinek megfelelően épülnek ki, az alábbi jellemzőkkel rendelkeznek: kényelem, biztonság, energiagazdálkodás, diszkrét, stílusos megjelenés, megbízhatóság. Ugyanakkor, ha Ön egy exkluzív otthont szeretne, teljesen testre szabott elektronikai lehetőségekkel, akkor olyan háza lesz, mint egészen biztosan senki másnak!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Google alkalmazkodik a kínai cenzúrához

Az internetes keresőjéről ismert cég nemrég indította el híroldalát Kínában,… Tovább olvasom