Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Rendbontás nélkül ért véget a Jobbik demonstrációja

Rendbontás nélkül ért véget a Jobbik Magyarországért Mozgalom szombati nagygyűlése a fővárosi Szabadság téren, ahol mintegy két és fél ezren, köztük a jogerősen betiltott Magyar Gárda Egyesület és mozgalom egyenruhás tagjai is részt vettek.
Vona Gábor, a betiltott egyesület és a Jobbik elnöke azt mondta: "kormányzásra készülnek" és amennyiben bejutnak az Országgyűlésbe, az első napon gárdista egyenruhában fognak ott megjelenni. Hozzátette: amennyiben parlamenti párt lesz a Jobbik, törvényjavaslatot terjesztenek az Országgyűlés elé, hogy jogszerűen működhessen a Magyar Gárda mozgalom, amnesztiát adnak a "politikailag meghurcoltaknak", kivizsgáltatják, hogy gyakoroltak-e politikai nyomást a bíróságokra és hogy kik próbálták zaklatni a magyar állampolgárokat és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetet.

A Jobbik elnöke azt mondta, tovább folytatják jogi harcukat a Magyar Gárda Egyesület feloszlatása ellen; véleménye szerint nem a fekete ruhás egyesület, hanem "a cigánybűnözők, a Kendermag Egyesület, a multinacionális cégek és az izraeli felvásárlók, valamint a kormány keltenek félelmet a magyarokban". Felidézte, hogy múlt szombaton, a fővárosi Erzsébet térről 261 embert állított elő a rendőrség, köztük őt is, amiért demonstrációt tartottak.

Vona Gábor azt mondta, folytatják harcukat, hogy felállíthassák vidéken a csendőrséget, megállíthassák a privatizációt, megvédjék a magyar földet, megsegítsék a magyar vállalkozókat és bezárassák a tv2-t és az RTL Klubot.
A mintegy két és félezres tömeg, amelynek egy része a korábban az Erzsébet téren tartott demonstrációról vonult át a Szabadság térre, a kormánypárti politikusok nevének elhangzásakor hosszasan skandálta, hogy "börtönbe", "hazaárulók", és "nem hagyjuk".

Az árpádsávos és nemzeti színű, valamint jobbikos zászlót lobogtatók egy része a szolidaritási nagygyűlést követően elindult a térről, de több százan maradtak a színpad, valamint a második világháborúban Magyarországon elesett szovjet katonák emlékműve előtt.

A téren csak mintegy kéttucatnyi egyenruhás rendőrt lehetett látni.

Olvasóink írták

 • 9. Nostradamus 2009. július 12. 13:46
  „És ki nem sz@rja le, hogy mit ír a Die Welt? Meg a többi....”
 • 8. garbon 2009. július 12. 09:22
  „Vonával elszaladt a ló nem tudja mit beszél soha nem lesz kormányzó képpes a jobbik. Ennél több szavazatot nem tud és nem is fog szerezni, az azonban biztos még a parlamentbe sem tud bejutni hiába lett európa uniós választáson 10% felett. Önmagában az öntömjénezés és a fényezés amit Vona tesz vagy csinál nhem szolgálja a jobbik érdekét, mert ami ma vonz az holnap már taszít.”
 • 7. Zejko 2009. július 12. 00:22
  „2. Ugy birom mikor megszolalnak kulfodi ujsagirok aztan mondjak a nagy okossagaikat mikor foggalmuk sincs hogy mi tortenik mi a kivalto oka es mi vezetett idaig .Krisztina Koenen is soprogessen othol patyolgassa meg etesse inkabb a 3 millios torok enklavet.”
 • 6. bespin 2009. július 11. 23:06
  „Látod-látod ebből vannak a politikai viták, TV-s tudósítások. A kiragadott mondatokat a körítéssel együtt illik értelmezni, ez fontos. Mindjárt másképp szól a fogalmazvány, ha ismerjük a prefix-ét és az epilogusát is.”
 • 5. Zorro 2009. július 11. 22:38
  „3. hozzászólás bespin 2009.07.11. 22:26
  Kedves szélsőséges nemzetiszocilaista gyurcsány-szavazó! Legközelebb bevágom az egész cikket a kedvedért.”
 • 4. bespin 2009. július 11. 22:33
  „Egy hozzászólás ugyanezen a kanadai honlapon:

  "ez megy már évek óta mindenféle idegengyűlölő szemétnek titulálnak minket de a tisztelt külföldi cikk-író ne a külföldi elemzőket kérdezze akiknek kábé annyi rálátásuk van a hétköznapokra mint nekem Uganda gazdasági helyzetére. vegyük már észre hogy egyszerűen a kormányok sportot csinálnak abból hogy minél nagyobb kedvezményeket adjanak olyan embereknek akiknek a jelek szerint származásuk alapján jár pl a rokkantnyugdíj és 21 éves egészséges ember (az 56 éves vállból amputált kezű ismerősömet meg berakják a legalacsonyabb rokkantcsoportba és közlik vele hogy ezzel el lehet menni dolgozni... hova?) és nem egy személyről beszélek itt ebben az országban több joga van egy cigánynak mint egy magyar embernek. ja bocs... cigányozni sem lehet ők romák, igaz is a cigányokra nézve lenne sértés ezeket egy kalap alá venni velük. de mielőtt tovább fajgyűlölőznének minket szeretném megkérdezni mert ezt a tisztelt nyugatiak elintézik annyival hogy trianont sírjuk vissza... azért nem tudom hogy ha a tisztelt német újságírónő most egy harmadakkora németországban élne és egyfolytában azt hallaná hogy az elvett területeken élő de magukat töretlenül németnek valló honfitársait milyen atrocitások érnék és be akarnák tiltani nekik hogy a német nyelvet használják hivatalosan és az nemzeti ünnepeiket megzavarnák, betiltanák akkor ő mit szólna?"”
 • 3. bespin 2009. július 11. 22:26
  „2. fekete álarcos, látod ez a baj, hogy te is csak ennyit tudsz beidézni a konzervatív lapból és ebből ítélnek sokan mások. A következő bekezdésben egy kissé enyhébb a megfogalmazás:

  "A Jobbik sikere nem az égből pottyant, és nem az elnyomorodás következménye, amint azt nyugati kommentárok szinte egyhangúan állítják - hangoztatta a cikkíró. Az okok sokkal inkább egy eltorzult és gyenge elitben, továbbá azokban a történelmi hátterű eszmeáramlatokban keresendők, amelyek Kelet-Európában hozzátartoznak az általános gondolkodásmódhoz. Ily módon azok a tanulságok, amelyek a magyarországi fejleményekből levonhatók, az egész régióra érvényesek."”
 • 2. Zorro 2009. július 11. 21:58
  „Die Welt: a Jobbik nem egyszerűen jobboldali radikális

  "A Jobbik ugyanis nem egyszerűen jobboldali radikális, hanem nemzetiszocialista párt, amely az állam destabilizálását, hatalmi monopóliumának szétzilálását és olyan népcsoportok kirekesztését tűzte ki célul, amelyek a magyarok jó 10 százalékát teszik ki" (Krisztina Koenen )

  http://canadahun.com/magyarorszag/die-welt-a-jobbik-nem-egyszeruen-jobboldali-radikalis.html#comment-1200”
 • 1. flexsnake 2009. július 11. 21:10
  „megint elgurult a gyógyszere. Válasszatok meg és többen nem hallotok róluk ;) Egyébként sem de ha már 72millával nem tudnak elszámolni, a parlamentben majd 72milliárddal nem fognak....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újjáalakult a Magyar Gárda mozgalom

A Magyar Gárda mozgalom újraalakulását jelentette be Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója. Tovább olvasom