Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Rendbontás nélkül ért véget a Mosz agrárdemonstrációja

Az agrár érdekképviseleti szervezet azért szervezett demonstrációt, hogy felhívja a kormány figyelmét, az agrárpolitika korrekcióra szorul.
Rendbontás nélkül ért véget a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (Mosz) figyelemfelkeltő akciója Budapesten a belvárosban kedden, késő délelőtt.

Az agrár érdekképviseleti szervezet azért szervezett demonstrációt a Kossuth térhez és a Földművelésügyi Minisztériumhoz közel, hogy felhívja a kormány figyelmét, az agrárpolitika korrekcióra szorul.

Tüntető gazdák a Vértanúk terén. Fotó: MTI

Nagy Tamás, a Mosz elnöke arról beszélt, hogy a földforgalmi törvény és az agrártámogatások újraszabályozása jelentős gondokat okoz a gazdálkodóknak, s a kormány téves úton jár. Ezt szerinte az is mutatja, hogy az agrárágazat teljesítménye 1990-hez képest is 20 százalékkal csökkent negyedszázad alatt.

Raskó György korábbi agrár-államtitkár, vállalkozó szerint amennyiben a figyelemkeltő demonstráción ismertetett kiáltványban foglaltakat megfogadja a kormány, úgy a magyar mezőgazdaság ismét fellendülhet és többlettermelést, valamint új munkahelyek tízezreit produkálhatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrt bántalmaztak fiatalok Kunmadarason

A földre került sértettet úgy összerugdosták, hogy eltört a rendőr orrcsontja és a teste több helyen… Tovább olvasom