Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Rendezvényszervező és kertépítő is integrálná a romákat

Közoktatási cégeknek írt ki pályázatot az oktatási tárca, de a hat nyertes között rendezvényszervező és kertépítő vállalkozás is van. A cégeknek az lesz a feladata, hogy hátrányos helyzetű vagy roma gyerekek beilleszkedését segítsék az óvodákban és az iskolákban.
A pályázatokat elbíráló bizottságot az sem zavarta, hogy volt olyan cég, amelyik tartozott az adóhivatalnak.

A pályázatot olyan cégeknek írták ki, amelyek szakértőkkel segítik a hátrányos helyzetű, illetve roma gyerekek beilleszkedését. Csakhogy a hat nyertesből kettőnek az internetes cégközlöny szerint semmi köze nincs a közoktatáshoz. Az egyik rendezvényszervezésre, ital-kereskedelemre és vidámparki szórakoztatásra szakosodott egyebek mellett. Egy másik nyertesnek pedig a kertépítés volt a fő profilja.

Kerekes Gábor, az Educatio Kht. ügyvezetője szerint a feltételeknek ezek a cégek megfeleltek, ezt bírálóbizottság ítélte meg, ők pontoztak, ők ezt az eredményt hozták ki. Ám a szerződés feltétele lesz az, hogy ellenőrizzék minden olyan nyilatkozat valódiságát, amelyet a jelentkezők tettek.

Az Educatio Kht. a pályázatok elbírálásakor nemcsak azt nem vizsgálta, hogy a cégek rendelkeznek-e megfelelő tevékenységi körrel, de azt sem, hogy van-e például APEH-tartozásuk.

A nyertes cégek összesen körülbelül 300 millió forintot kapnak majd.

Az RTL Híradó kereste az ügyben az Oktatási és Kulturális Minisztériumot is, de ott nem nyilatkoztak. Azt mondták, hiába háttérintézményük az Educatio Kht., a pályáztatás nem a minisztérium feladata.

Olvasóink írták

 • 3. flexsnake 2008. november 24. 11:23
  „Ilyen pénzúsztatás volt már máskor is...
  Hogy is van az?Nincs cigánybünözés, nincs velük baj, mégis beilleszkedési programok kellenek?
  Kicsit mesés ....”
 • 2. dodó 2008. november 22. 16:28
  „A vidámparki szórakoztató nagyon is illik a képbe! A markecolás, szeblopás, garázdaság és csoportos rablás végrehajtásához az egyik legjobb helyszín, és valószínű ezen beilleszkedést segítő munkák közben jól is szórakoznak derék romáink.”
 • 1. batray 2008. november 22. 14:51
  „Így lopják el a pénzt a sógor koma jó barátnak wazze majd a nyugdíjasok,közszolgák visszaperkálják ekkora mocskosságot,ami ebben a szerencsétlen országban megy wazze”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződtek a tejtermelők és állattartók demonstrációi

Befejeződtek a tejtermelők és állattartók pénteki tüntetései - reggel 9 és délután 17 óra között két… Tovább olvasom