Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Rendkívüli küldöttgyűlés összehívását javasolja Kóka János

A pártelnök szerint az ő felelőssége, hogy világossá tegye, az az SZDSZ demokratikus párt, amelyben demokratikus választások vannak.
A szabad demokraták elnöke az ülés előtt nyilvánosságra hozott közleményében azt írja: az ő felelőssége, hogy világossá tegye, az az SZDSZ demokratikus párt, amelyben demokratikus választások vannak. Az SZDSZ ügyvivői testülete kedden délután tart együttes ülést a párt frakciójával.Úgy tudjuk, a ügyvivői tagságukat felfüggesztett képviselők közül csak Béki Gabriella lesz jelen az együttes tanácskozáson, ő is mint frakciótag. John Emese a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy már a jövő héten ismét bekapcsolódik az üt munkájába, de csak ha most olyan küldöttgyűlés mellett foglalnak állást, amelyen tisztújítás is lesz. "Kezdettől fogva azon a véleményen voltam, hogy legyenek nyilvánosak a visszaéléseket feltáró vizsgálati jegyzőkönyvek, legyen elég a hazugságokból és a hazug szivárogtatásokból, azt képviseltem, hogy ha a vizsgálat után bármi kétely marad a pártban, tartsunk rendkívüli küldöttgyűlést" -írja Kóka János keddi közleményében.

A liberális politikus szerint néhányan visszaéltek a párton belüli bizalommal, ezért azt kéri, hogy mindazok, akik részt vettek a csalásban, mondjanak le tisztségeikről és távozzanak a pártból. "Mindannyian reméltük, hogy gyorsan kiszabadul a párt ebből a méltatlan helyzetből. Aztán kiderült, hogy a történetnek nincs vége. Jött szabolcsi álküldött, ma pedig Fodor Gábor kampánystábjának egyik tagjáról derült ki, hogy bár nem volt küldött, mégis szavazott" -olvasható a közleményben. Az SZDSZ ügyvivői testülete múlt hét csütörtökön tárgyalt a tavalyi elnökválasztással kapcsolatban felmerült visszaélésekről. Akkor a többségi döntés szerint az ügyvivői testület arra tett javaslatot, hogy az Országos Tanács a következő, április 5-i ülésén döntsön arról: indokolt-e egy rendkívüli küldöttgyűlés összehívása. Több liberális politikus, Fodor Gábor, John Emese, Béki Gabirella és Szent-Iványi István is úgy döntött ezek után, hogy felfüggesztik ügyvivői tagságukat, amíg az OT április 5- üléséig, mert szerintük a kialakult helyzetre csak a tisztújítás jelenthet megoldást.

John Emese, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy "az elnöki közlemény nem jelent testületi állásfoglalást", ezért továbbra sem szándékozik elmenni a kedd délutáni üt ülésre. Ugyanakkor, ha az ügyvivői testület ma úgy dönt, hogy az Országos Tanácsnak tisztújító küldöttgyűlés összehívására tesz javaslatot, akkor már a következő, jövő heti ügyvivői testületi ülésen részt vesz -mondta. John Emese hozzátette, ez csak akkor érvényes, ha tisztújító küldöttgyűlést javasolnak az ügyvivők, mert mint mondta, egy olyan gyűlésen, amelyen csak fegyelmi ügyeket tárgyalnak meg és kizárásokról döntenek, nem kíván részt venni.

Olvasóink írták

 • 3. Eva- 2008. március 26. 09:49
  „Hát megint sikerült!

  a hír tv-nek forgatókönyvet írnia!
  megérdemli az SZDSZ ha nem bírt fidesz módon összezárni és engedni , hogy ezen dolgok mások által diktált menetrend szerint valósuljanak meg!
  Méghogy nem demokratikus!
  Hol csinálna ilyet , ha nem lenne demokratikus!Hogy saját magát szétveri!

  erre csak a demokrácia ad lehetőséget.

  Kíváncsian várom a dolog asszociációs hozadékát:csak jó ügyvédi furfang szükségeltetik !
  És az meg megvan!Igaz máshelyütt!
  de csitt! mert jön a hír tv, aki most különlegesen ismerős szerepet játszik a régmúltot idézve!”
 • 2. Marcsikaa 2008. március 25. 21:53
  „Erőlködik a kemény 3 %-os párt, 2010-ben már csak emlék leszl”
 • 1. Kért Elek 2008. március 25. 16:50
  „Még hogy az szdsz demokratikus párt??

  Ez a legnagyobb BÖSZMESÉG AMIT MANAPSÁG HALLOTTAM.

  kókadt jani menteni akarja a menthetőt??? KÉSŐ BÁNAT!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jegy nélküli osztrák kisfiú a kelebiai állomáson

Egy 12 éves, egyedül utazó osztrák kisfiút találtak a határrendészek kedden hajnalban a kelebiai… Tovább olvasom