Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a Fidesz

A pedagógusok béremelésével kapcsolatos törvényi változások elfogadása érdekében szorgalmazza Rogán Antal.
A Fidesz frakcióvezetője rendkívüli országgyűlési ülés összehívását kezdeményezi augusztus 26-27-re a pedagógusok béremelésével kapcsolatos törvényi változások elfogadása érdekében.

Ezt Rogán Antal kedden újságírók előtt jelentette be, miután más témában - az ombudsmanjelölésről - egyeztetett Áder János államfővel.

A frakcióvezető hozzátette: a béremelések szeptemberi bevezetéséhez szükséges a parlament döntése is, és a kormánypártok szerint ez egy "kellően fontos" kérdés ahhoz, hogy az Országgyűlés még szeptember eleje előtt összeüljön.

Rogán Antal arra kérte a köztársasági elnököt, hogy hivatala "sürgősséggel vizsgálja meg a törvény kihirdetésének a lehetőségét".

Hoffmann Rózsa az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára korábban a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy nyilatkozott: a korábban elfogadott törvény szerint az iskolákban, óvodákban, kollégiumokban pedagógus munkakörben pedagógus végzettséggel dolgozók kaptak volna csak béremelést. A kormány viszont úgy döntött, hogy kiterjesztik a jogosultak körét, viszont kisebb lesz a béremelés mértéke.

Ha a parlament elfogadja a módosítást, akkor a pedagógiai szakszolgálatokban és intézetekben, gyermekvédelmi intézményekben pedagógusi munkát végzők is kapnak béremelést. Ennek mértéke az eredetileg tervezett emelés összegének hatvan százaléka, majd minden év szeptemberében tíz százalék 2017-ig.

Olvasóink írták

  • 3. igazságkereső 2013. augusztus 06. 16:46
    „Miért nem jelenhet meg a bankok "devizahitel" trükkjeivel kapcsolatos parlamenti rendkívüli ülés összehívásának igénye és annak ezen az oldalon történt közzététele?!!”
  • 2. igazságkereső 2013. augusztus 06. 16:37
    „A bankok "devizahitel"-trükkjeinek visszamenőleges és végleges megszüntetése, valamint a banki "devizahitel"-károsultak bankok által végrehajtandó kártalanításuk ügyében tart-e rendkívüli vitanapot a Tisztelt Parlament?!!”
  • 1. pachakuti 2013. augusztus 06. 14:26
    „Ne feledd: A Fidesz szeret Téged!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: a Fidesz cenzúrázni akarja a médiát

Kocsis Máté egy július 25-i MNO-cikkre hivatkozott hétfőn, amely szerint június végén egy budai… Tovább olvasom