Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez az LMP

A párt a magyar termőföld védelmének érdekében hívná össze az Országgyűlést.
Az LMP a független Ángyán Józseffel közösen kétnapos rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi a magyar termőföld védelmének érdekében – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Szél Bernadett.

Az LMP társelnöke elmondta, hogy április 24-25-én szeretnének rendkívüli ülést. Ennek érdekében elküldik a többi frakcióhoz az Országgyűlés összehíváshoz szükséges aláírásokat gyűjtő lapokat, valamint felveszik a kapcsolatot a független képviselőkkel.

Szél Bernadett hangsúlyozta, hogy pártja a termőföldet az ország legfontosabb természeti erőforrásának, a vidékfejlesztés ügyét pedig kiemelt területnek tekinti. A május 1-jén életbe lépő új földtörvény szerinte nem nyújt kellő garanciákat az ipari mezőgazdaság túlsúlyának mérséklésére, miközben lehetetlenné teszi a kis- és közepes gazdaságok megerősítését. A törvényben olyan kiskapuk találhatók, amelyek alapján korlátlan méretű birtokokat lehet kialakítani – mondta.

Meszerics Tamás, az LMP EP-listavezetője arról beszélt, hogy az ügyet hosszú távon az Európai Unióban lehetne megoldani, de ehhez arra lenne szükség, hogy ne csak az LMP támogassa azt az elképzelést, amelyik a termőföldet kivonná a tőke szabad áramlásáról szóló rendelkezés hatálya alól. Ennek érdekében arra szólított fel mindent magyar pártot, hogy az LMP-hez hasonlóan indítson ilyen kezdeményezést a saját európai anyapártjánál.

Sallai Róbert Benedek megválasztott képviselő azt mondta, hogy a földtörvény bebetonozza az elmúlt húsz évben kialakult nagybirtokrendszert,amihez számos kormány asszisztált az állami gazdaságok "zavaros" privatizációjával.

Közölte: a helyben lakás hosszáról, illetve az elővásárlási jogok struktúrájáról szóló módosító javaslatokat terjesztenének a parlament elé. Tovább szeretnék fokozni azokat a biztonsági szelepeket, amelyeket a Fidesz beépített a földtörvénybe, hogy ne csak elméleti lehetőségként, hanem gyakorlati módszerekkel is védjék a magyar termőföldet - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sapi kiszagolta: lopott tyúkok húsa fortyogott a lábasban - fotók

Apák és fiaik loptak nyulat és baromfit. Tovább olvasom