Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Rendkívüli ülésen hallgatnák meg Matolcsyt

A költségvetési bizottság többek között arra kíváncsi, hogy tarthatók lesznek-e a 2012. évi központi költségvetés fő előirányzatai.
Az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottsága január 20-i rendkívüli ülésén hallgatná meg Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert - derül ki a bizottság meghívójából.

Az Országgyűlés honlapján közzétett napirendi javaslat első pontja Matolcsy György meghallgatása Magyarország államháztartásának és a 2012. évi költségvetés helyzetének értékelése tárgyában.

Nyikos László, a bizottság jobbikos elnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy a 27 tagú testület kilenc nem kormánypárti tagja közül nyolcan kérték a rendkívüli ülés összehívását és a nemzetgazdasági miniszter meghallgatását.

Nyikos László már múlt pénteki közleményében indokoltnak és időszerűnek nevezte az államháztartásért felelős miniszter meghallgatását a többi között arról, hogy tarthatók lesznek-e a 2012. évi központi költségvetés fő előirányzatai, szükségessé válik-e pótköltségvetés készítése.

Akkor azt írta: Magyarország nehéz pénzügyi helyzetben van, a forint-euró árfolyam a valaha mért legmagasabb szint fölé került, ami miatt ismét nő az államadósság, drágul az import, növekszik az infláció, és tovább növekednek a devizahitelt felvett állampolgárok, vállalkozások, helyi önkormányzatok terhei.

"Ilyen helyzetben időszerűnek és indokoltnak tartom a költségvetési bizottság összehívását, és azon az államháztartásért felelős miniszter meghallgatását" - rögzítette Nyikos László, megjegyezve, hogy ehhez a bizottsági tagok egyötödének, azaz hat képviselőnek az írásbeli kérése szükséges.

Olvasóink írták

 • 2. Együgyű 2012. január 12. 16:53
  „Pontosítanám a címet! Rendkívüli ülésen aludták át Matolcsy győzedelmes, hazafias előadás sorozatát!
  Ébredést követően a beszámolót a hadi sikerek ismeretében a tehetősek diadalmámorban tapsolták. Mindenki kereste az igenlő gombokat, hogy azt megnyomja és elfogadja, Pozitív előmenetele biztosítása érdekében. Nyikos László, a bizottság jobbikos elnöke az MTI kérdésére elmondta, hogy a 27 tagú testület kilenc nem kormánypárti tagja közül nyolcan kérték a rendkívüli ülés összehívását és a nemzetgazdasági miniszter meghallgatását. Ilyen nemzetközi sikert csak Mátyás és Orbán királyunk idején értünk valamint érünk el. Megmutatkozik most is az egységes, szabad, demokratikus, 1000 éves Szent Istváni múltunk. Hab a tortán, amikor köztársasági elnökünk és kedves neje a győzelmi zászlót felszentelte és megcsókolta makulátlan ajkával! Ilyen nemzet csak egy van az egész a világon!!!
  Hipp, Hipp, ugrálj örömödben!
  Most ébresztő nekem!”
 • 1. racionalitás? 2012. január 12. 14:39
  „még nem rúgták ki?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Március 15-én tart erődemonstrációt a Fidesz

A hvg.hu információi szerint a kormány mellett szerveződő szimpátiatüntetés mellé nem áll oda a… Tovább olvasom