Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Rendkívüli ülést tart az Országgyűlés

Egynapos rendkívüli ülést tart az Országgyűlés csütörtökön. A parlament összehívását a miniszterelnök kezdeményezte a világgazdasági válság kapcsán, kedden azonban a Fidesz bejelentette, hogy kezdeményezik az Országgyűlés feloszlatását, így ez is téma lesz az ülésen.
Navracsics Tibor kedden jelentette be, hogy a Fidesz a KDNP-vel közösen kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását március 8-i hatállyal és az erről szóló határozati javaslatot a csütörtöki ülésre nyújtják be. A javaslat két szavazás után kerülhetne napirendre a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen. A képviselők először annak sürgősségi tárgyalásáról szavaznak, majd a napirendre vételről, de ha a sürgősséget nem szavazza meg az Országgyűlés, akkor a napirendre vételről már nem is voksolnak. A sürgősséggel tárgyalást viszont sem az MSZP, sem az SZDSZ nem támogatja, így várhatóan nem lesz meg a szükséges többség ahhoz, hogy most a Ház elé kerüljön kérdés.

Január 29-én a miniszterelnök kezdeményezésére tart egynapos rendkívüli ülést az Országgyűlés a világgazdasági válság fejleményeiről. Az ülésen konkrét javaslatok nem várhatók, mert szerinte először a válságkezelés kereteit kell meghatározni. A kilenc órakor kezdődő ülés elején Gyurcsány Ferenc mond expozét, majd a frakciók kétszer 15 percben fejthetik ki véleményüket. Csütörtökön a képviselők szavaznak a Költségvetési Tanács tagjairól is. Az ülés elején Szili Katalin, Országgyűlés elnöke a kedden elhunyt pécsi polgármesterről, Tasnádi Péterről emlékezik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Surányi: A munkahelyek védelme a legfontosabb feladat

"Mire már kezdtünk volna beérni csendesebb vizekre, akkor ért minket ez a világgazdasági válság"-… Tovább olvasom