Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Rendőr tanúk meghallgatásával folytatódott a Zsanett-per

Több mint féltucatnyi rendőr tanú, közöttük a nemi erőszakkal vádolt rendőrök volt parancsnokának meghallgatásával folytatódott a Zsanett-per tárgyalása hétfőn a Fővárosi Bíróságon.
A bíróság hétfőn meghallgatta a Zsanett megerőszakolásával vádolt rendőrök volt parancsnokát, valamint az úgynevezett közterületi szolgálatot irányító rendőrtisztet és a vádlottakkal annak idején egy csoportban levő rendőröket is. A tárgyaláson szinte valamennyi meghallgatott rendőr tanú hangsúlyozta, hogy képtelenségnek érzi a vádakat, nem olyan embernek ismerte meg a vádlottakat, akik ilyen súlyos bűncselekményt követhettek volna el.

Az egyik rendőr tanú, a megvádolt rendőrök kolléganője elmondta: többször beszélt mobiltelefonon 2007. május 4-ére virradó éjszaka azzal a rendőrtiszttel, aki a csoport parancsnoka volt, és részt vett Zsanett igazoltatásában is. De ez a rendőrnő nem emlékezett semmilyen konkrétumra sem már a másfél év távlatából. Egy másik rendőr - amikor jelentést kellett írnia a 2007. május elején történtekről -, mint a tárgyaláson mondta: "nem tulajdonítottam az egésznek semmi jelentőséget, mert tudtam, hogy az egészhez semmi közöm".

A vád 5 rendőr ellen hivatalos személy által elkövetett vesztegetés, illetve hivatalos eljárás színlelésével elkövetett személyi szabadság megsértése, erőszakos közösülés, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, részben társtettesként, részben bűnsegédként elkövetve.

A közvéleményben és a politikai közéletben egyaránt heves indulatokat váltott ki annak idején az, hogy 2007. május 4-én hajnalban rendőrök állítólag megerőszakoltak Budapest belvárosában egy 21 éves fiatal lányt. A történtek után több magas beosztású rendőrségi vezető távozott posztjáról, de a nyomozás után a hatóságok úgy találták, nincs elegendő bizonyíték a súlyos bűncselekmények bizonyítására, ezért kezdeményezte később a sértett az úgynevezett pótmagánvádas eljárást.

A Zsanett-ügy további tanúk meghallgatásával szerdán folytatódik.

Olvasóink írták

  • 1. kutyuka 2008. november 24. 15:18
    „Ha igaza van Zsanettnek,akkor kitartast neki es folytassa csak,bunhodjenek a bunosok!!!
    Nincs semi bajom a rendorokkel,de ebben az esetben valami miatt Zsanettnak adok igazat!

    Kitartas!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több pénz jut a 4-es metróval kapcsolatos tájékoztatásra

A 4-es metró építésével kapcsolatos uniós és lakossági tájékoztatásra, így kiállítások és szakmai… Tovább olvasom