Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Rendőri segítséggel költözött ki irodájából Meggyes Tamás

A polgármesteri irodából való kiköltözés közben elállta Meggyes Tamás volt esztergomi városvezető autójának útját Tétényi Éva, a város új polgármestere és a bútorokat látva számon kérte tőle az önkormányzat tulajdonát - állítja közleményében a helyi Fidesz-frakció elnöke, Steindl Balázs.
Tétényi Éva az MTI érdeklődésére elmondta, a Fidesz frakció tagjai, élükön Steindl Balázzsal - aki korábban Meggyes sofőrje volt - bútorokat cipeltek ki a volt városvezető irodájából. Ő lement a portáshoz és megkérte, állítsa meg az autót, majd megkérdezte a gondnoktól, hogy készült-e leltár. Igenlő válasza után a portás a járművet kiengedte az udvarról, tehát nem felel meg a valóságnak, hogy ő az autót feltartóztatta.

A polgármester hozzátette, az autót Meggyes Tamás élettársa, Búzásné Zimon Andrea vezette, aki a városszépítési osztály vezetője és az esetet a személyes szabadság korlátozásának tartotta. Ezért kihívta a rendőrséget. Az egyenruhások rögzítették a bejelentő és a tanúk adatait, majd távoztak.

Meggyes Tamás, Esztergom volt fideszes polgármestere korábban országgyűlési képviselői munkájára hivatkozva közölte: nem adja át antik bútorokkal berendezett irodáját, később pedig személyes holmijának elszállítására kért haladékot. A volt polgármester egy időben szinte beköltözött a hivatali szobájába, mert válófélben volt és épülő házát felgyújtották.

A választásokon Tétényi Éva a szavazatok kétharmadával nyert a várost tíz éve vezető Meggyes ellen. A volt polgármester bekerült a testületbe, és a Fidesz nyerte mind a tíz egyéni választókörzetet. A Fidesz-frakció sajtótájékoztatón nyilvánította ki együttműködési szándékát, azonban sem az alakuló, sem a következő ülésen nem választottak alpolgármestert és olyan előterjesztéseket fogadtak el, amelyek a polgármester összes jogkörét elvonják.

Tétényi Éva kijelentette, hogy a jegyző által is kifogásolt, a jogszabályokkal ellentétes rendeletet nem írja alá, az így nem lép hatályba, és törvényességi felülvizsgálatért a megyei közigazgatási hivatalhoz fordul.

Olvasóink írták

 • 8. varadipal 2010. október 23. 16:46
  „Nem elég, hogy az eladósodott város pénzéből antik bútorokat vett az irodába, még el is lopja? A rinocérosz tőle tanulhat sminkelni.”
 • 7. szilléri 2010. október 22. 22:21
  „Hülye p-a !”
 • 6. achilleus 2010. október 22. 19:51
  „4. hozzászólás DMagóg 2010.10.22. 19:39
  Nem vagyok esztergomi, nem ott szavaztam.”
 • 5. achilleus 2010. október 22. 19:50
  „4. hozzászólás DMagóg 2010.10.22. 19:39
  Kérlek szépen, legyél olyan kedves, és olvasd el a hozzászólásomat kicsit figyelmesebben. Nem erről írtam ugyanis.”
 • 4. DMagóg 2010. október 22. 19:39
  „3. achilleus !

  "...a város 60 napon túli lejárt adóssága meghaladja az 1,4 milliárd forintot."
  "...A városnak 20 milliárd forintos az adóssága, a 60 napon túli tartozások között 2009-es kifizetetlen számlák is vannak..."

  Igazad van, nem látványosak, de eredmények! Másról meg, szót se ejtsünk.”
 • 3. achilleus 2010. október 22. 17:51
  „1. hozzászólás deszkás 2010.10.22. 16:02
  Kedves deszkás, ha tudni akarod az én lakhelyemen, ahol szavaztam, a fideszes polgármester helyett egy "független" (de a Jobbik által támogatott) polgármestert választottak (egyebek mellett az én szavazatommal). Mellesleg a volt fideszes polgármesternek semmilyen különös "ügye" nem volt, csak az eredmények nem voltak látványosak. Most akkor ehhez a cikkhez mit is kellene írnom? Szerinted??”
 • 2. toxi-2 2010. október 22. 16:21
  „+ power és társai.....”
 • 1. deszkás 2010. október 22. 16:02
  „ACHILLES! Nyilatkozzál lszi itt ki a hülye? A népakaratról ennyit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion csapódott korláttól korlátig az M1-esen

Előbb a belső szalagkorlátnak csapódott, majd a külsőt szakította át egy kamion péntek délután… Tovább olvasom