Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Rendőri védelmet kap Mohácsi Viktória

Huszonnégy órás rendőri védelmet kért és kapott Mohácsi Viktória, az SZDSZ európai parlamenti képviselője és családja.
A politikus először az Országos Rendőr-főkapitányság egyik vezető tisztjétől kért segítséget. A rendőr felvilágosította, hogy erről csak az igazságügyi és rendészeti miniszter, azaz Draskovics Tibor személyesen intézkedhet. Mohácsi Viktória elmondta: ezután személyesen fordult a miniszterhez, ám intézkedés nem követte a kérését. A képviselő legutóbb hétfőn, a tatárszentgyörgyi gyilkosság napján telefonált Draskovics Tibornak, ám nem sikerült elérnie, ezért egy SMS-t küldött neki.

Draskovics Tibor kedden délután adott lehetőséget arra, hogy a politikus védelmét megszervezzék. Jelenleg huszonnégy órás rendőri védelem alatt áll ő és családja is, a kerületi járőrök meghatározott időnként ellenőrzik a környéket. A képviselő közölte: a rendőri védelem mellett saját költségükön hamarosan a házukat is bekamerázzák a biztonság kedvéért. A kamerákat szeretnék közvetlenül a rendőrségre beköttetni.

Naponta tucatnyi fenyegető levelet kap - Fotó: AFP/Getty Images
Naponta tucatnyi fenyegető levelet kap.
Fotó: AFP/Getty Images

Mohácsi Viktória elmondta: naponta tucatnyi fenyegető levelet kap, ezeket bejelenti a rendőrségen. A küldemények feladói között vannak olyanok is, akik nevüket is vállalják, ezekben az esetekben könnyebb az eljárás végére járni. Több olyan ügy van, amely még nyomozati szakban van, de olyanok is vannak, melyek már a bíróság elé kerültek. A képviselő véleménye szerint felháborító, ugyanakkor ijesztő is, hogy a romák elleni támadások elkövetőit egyetlen esetben sem sikerült azonosítani és elfogni, míg a romák által elkövetett bűncselekményeket már felgöngyölítették, de legalábbis elfogták a gyanúsítottakat.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. flexsnake 2009. február 26. 17:59
  „Azért a rendőri védelmet ne úgy tessék elképzelni hogy 24órában áll két gombocartur az ajtaja előtt :)
  Csak ha éppen arra járnak akkor elcsorognak a ház előtt.
  Engem az zavar hogy ő olyannyira fenyegetve van a rohadtszemétköcsögfehérrasszistakommunistaszemétládák által, hogy azt is elfelejtette hogy csúnya dolog havi 1,4milliós fizetés mellé államilag fizetett védelemért kuncsorognia. Havonta ennyit a Gyurcsány sem kap, illetve kapna mert ő nem veszi fel a fizetését, köztudott, de a testőröket saját zsebből fizeti. Nos ha egy alacsonyabb fizetésű politikus, aki mellesleg miniszterelnök, hajlandó saját maga gondoskodnia a védelméről akkor ő is tegyen így. Költse a fizuját védelemre ha már ennyire kiérdemelte hogy fenyegessék. Mert fenyegetéseket kap mindenki. Én is kapok, és mégsem jár rendőri védelem nekem. Kap Mari néni is fenyegetéseket, megígérte neki a kreolbőrű romaasszony hogy elvágja a torkát.
  Álljon már meg a menet, mindenféle programokkal a cigányokat juttatják olyan helyekre ahová fehér ember be sem tudott kerülni. A cigány sem kerülne be mert sokszor annyira nem vinné mint a fehér.
  És csodálkoznak hogy az is rasszista lesz aki eddig azt sem tudta hogy kik azok a fekete emberek a falu végén...”
 • 68. cat49 2009. február 26. 11:11
  „Mohácsi Viktória többet ártott a saját népének az elvtelen és erősen általánosító magatartásával és szónoklataival, mint a fajgyűlölők! Ő az, aki egy kalap alá vonja a bűnöző cigányokat a többiekkel. "Általában" harcol, s ott is harcol, ahol nincs ellenség, még ellenfél sem, csak valaki farkast kiáltott.
  Szerintem a cigányság erősen rétegeződik, ahogyan a nem cigányok is. Ráadásul a gyilkosok és a legalja rétegtől élesen elkülönülnek az "úri" cigányok. De MV csak cigányokról beszél. Folyamatosan pozitív diszkriminációért lobbizik. Nem értem miért csodálkozik, hogy kinyílt a bicska a többségi társadalom zsebében.
  Azt sem tudom, hogy azzal mi fenét akar, hogy: "felháborító, ugyanakkor ijesztő is, hogy a romák elleni támadások elkövetőit egyetlen esetben sem sikerült azonosítani és elfogni, míg a romák által elkövetett bűncselekményeket már felgöngyölítették, de legalábbis elfogták a gyanúsítottakat."
  Ebből az jön le, hogy nem ismeri a nagy számok törvényét.:)”
 • 67. Zejko 2009. február 26. 11:07
  „A nepnek is segittenie kne osszefogni Lakatos Attila vajda mellet akkor lenne valtozas ez a mi erdekunk is a tobbi cigany politikust meg bortonbe.”
 • 66. dodó 2009. február 26. 10:57
  „9. hozzászólás aranka2 2009.02.25. 21:34

  Shalom!
  Amit Bespin írt: "Ennek a lófejű cigány nőnek meg nyald ki a seggét és az léhűtő rokonaiét is!", kiegészíteném: ne csak a s*ggét!”
 • 65. Mike3 2009. február 26. 10:55
  „akkor én is kérek védelmet a családomnak. ha rendőr kísére a gyereket iskolába, biztosan nem fogják ismét megtámadni és kirabolni”
 • 64. Egy_a_sok_közül... 2009. február 26. 10:45
  „Tényleg befejezem, csak sorban jönnek a gondolatok.
  És még a tanárverésekről, mint mai "magyar" népszokásról nem is beszéltünk. Ezek elkövetői egytől-egyig cigány v. ha jobban tetszik roma származású személyek. De az az iskola, melynek osztályába egy ilyen származású egyedet beiratnak, hát meg lehet nézni. Az órák fele a fegyelmezéssel telik. Sajnos ezek is tények! Ha már végre benn van abban az iskolában és rohadtul ki akar törtni abból a SANYARÚ sorból, akkor miért nem él a lehetőséggel?!

  Drága Aranka30! Ez a kérdés, erre tessék válaszolni, MIÉRT NEM KÉPESEK ÉLNI A FELKÍNÁLT LEHETŐSÉGEKKEL?!”
 • 63. Egy_a_sok_közül... 2009. február 26. 10:38
  „Bűz, mocsok, szenny, fertő mindenhol! Ez nem pénz kérdése. Ismerek nagyon sok szegény embert, de a szegénység nem egyenlő az igénytelenséggel. Az Árpa utcában (saját szememmel láttam) a cigányasszony kilépett az ajtaja elé, a szoknyát felkapta és odaszart. A saját bejárati ajtajába! Ennek magyarázzuk el, hogy szeressük egymást gyerekek!”
 • 62. Egy_a_sok_közül... 2009. február 26. 10:34
  „Aki nem hiszi járjon utána!
  Lásd: Kiskundorozsma Árpa utca, Szeged Cserepes sor, Makó Honvéd Ltp...és még sorolhatnám.”
 • 61. Egy_a_sok_közül... 2009. február 26. 10:30
  „KATA30!

  Sajnos a tények makacs dolgok. Valóban nem helyénvaló a gyűlölködés, de valahol meg kell érteni az embereket, mert ahogyan a cigányság viselkedik az tényleg felháborító.
  Azt is tudomásul kell venni, hogy a nyakunkon (adófizető állampolgárok) élősködnek, eszük ágában sincs jobbá tenni saját életüket munkával. Inkább cirkuszoltak, feljelentgettek mindenkit, de nem voltak hajlandók WC-t építeni a putrihoz, holott komoly hepatits járvány volt. Csak egy budit kellett volna építeniük, hát arra sem voltak képesek!!!
  Természetesen köztük is van rendes, becsületes stb, te többségük sajnos nem ilyen, hanem irritáló, de rohadtul.”
 • 60. Power 2009. február 26. 10:30
  „Az ilyen politikusoktól mentsen meg bennünket a jó Isten! Reméljük már nem sokat kell erre várnunk!”
 • 59. SP 2009. február 26. 10:14
  „53. hozzászólás Kata30 2009.02.26. 09:50
  Nyugi Kata, ne húzd fel magad!
  Ahogy elolvassuk mindenki véleményét a sajátunk is formálódik.
  Az biztos, hogy "helyzet" van. Nem könnyű.
  Bármi a véleményed javul a tisztán látásunk, és talán rátalálunk a megoldásra is.”
 • 58. GER 2009. február 26. 10:03
  „Kata30!
  A gondolataid, értelmesen is meg lehetne fogalmazni! Ne mocskolódj, ÉRVELJ!”
 • 57. xene@freemail.hu 2009. február 26. 09:58
  „Egy kérdés...mennyi romát láttatok eddig középsikolában, fősikolában ill. egyetemen??? Hát gondolom nem sokat...ők még a saját értelmiségi rétegüket sem tudják kitaníttatni...és ez hol kezdődik??? Amikor az édesanyja a kis purdét nem viszi óvodába...”
 • 56. tahoszegedi 2009. február 26. 09:56
  „ribanc”
 • 55. bespin 2009. február 26. 09:54
  „Kata, ne menjünk már el vulgárisba, mert tudok én is undorítóan és megalázóan sértegetni embereket.
  Jó tanács: ez nem egy chat szoba, ahol mindenféle "ájszíkjú" és "messzendzser" stílusban írogatunk, hanem normális összetett mondatokban, jó helyesírással, ékezeteket és írásjeleket használva! Van a fórumon helyesírás ellenőrző!/kis pici piros pontok a szavak alatt/
  Tartsd ehhez magad légy szíves. Ennek a lófejű cigány nőnek meg nyald ki a seggét és az léhűtő rokonaiét is!”
 • 54. 751510 2009. február 26. 09:54
  „Kata30

  Nem értünk téged. Kérj meg valakit, hogy segítsen a helyesírásban!”
 • 53. Kata30 2009. február 26. 09:50
  „Seggfejek.Azb agyatok elvan boritva gyülölettel”
 • 52. flexsnake 2009. február 26. 09:45
  „42. hozzászólás Kata30 2009.02.26. 09:05
  ,,Amugy ez a csaj nem csinált semmit vagy igen???"
  Hát nem :) És ez itt a probléma. Ő ugyanis azt a feladatot kellene hogy ellássa amivel megbízták.
  De nincs látszatja mert miközben ő Európának elmondja: milyen rasszista ez az ország, elfelejti megemlíteni hogy a bűncselekmények száma növekszik, de nem azért mert a szemét rasszista fehér bántja a dolgos, szegény szerencsétlen romákat.... Hanem azért mert van a cigányok közt egy réteg amely nem fogadja el, nem tartja be az együttélési szabályokat, nem a törvények szerint él. Ez nagyon nagy probléma nem csak a fehérnek de a cigánynak is akit emiatt nem vesznek már fel sehova. A bűnözésből élő cigányoknak köszönhetően képtelenek munkát találni a roma emberek!Ezt nem én mondom hanem olyan embereket idézek akik cigányok és elegük van abból hogy őket leköpködik azért mert cigányok, azért mert cigány bűnözők lehetetlenítik el őket.
  Ez az amiről Európa semmit nem tud, ez a nagy titok amit nem szabad tudomására adni szeretett EU-nak.
  Milyen EU támogatást kapnánk a felzárkóztatásra ha kiderülne: azok a pénzek soha nem is jutottak el a romákhoz?!”
 • 51. 751510 2009. február 26. 09:44
  „Kata30

  Komolyan nehéz elolvasni, amit írni próbálsz. A te szádból viccesen hangzik az írástudatlan szó. Hallottam már nyilatkozni Mohácsit, nem lett tőle szimpatikusabb. Aranka2, hozzád nincs több kérdésünk, szeresd a Mohácsit!”
 • 50. vovozs 2009. február 26. 09:39
  „ne bántsd a magyart az adójából élsz!!!”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyvereket foglaltak le a rendőrök Fejér megyében

Több, engedély nélkül tartott fegyvert foglaltak le februárban Fejér megyében a rendőrök, egy férfi… Tovább olvasom