Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Rendőrök igazoltattak az új magyar gárda tagtoborzóján

Rendőrök igazoltatták Csepelen az úgynevezett új magyar gárda mozgalom tagtoborzóján megjelent gárdatagokat és szimpatizánsaikat péntek este, négy embert előállítottak - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
A XXI. kerület egyik sörözőjébe meghirdetett tagtoborzón mintegy ötvenen vettek részt, az épületet csaknem kétszáz rendőr vette körül, majd bementek a helyiségbe.

A rendőrök igazoltatták a gárdatagokat és szimpatizánsaikat, és a magát főkapitánynak nevező Kiss Róbertet, valamint három egyenruhás gárdistát előállítottak.

Olvasóink írták

 • 13. kobold 2009. november 21. 13:37
  „7. flexsnake 2009.11.21. 09:51
  a ziklon-b bevetése hatásosabb lett volna, akkor nem okoznak több kárt. Rajtuk aztán tesztelhetnénk mindenféle anyagot.

  A nap vicce:
  Parasztbácsi gárdista hullákat ás el a kertben.Arra jár a rendőr:
  -Bácsi, maga mit csinál?
  -Semmit kérem, trágyázok.
  MIÉRT MODERÁLTAD KI !!!!!!! csak annyit kérdeztem ez nem sértő?????”
 • 12. KovácsPistike 2009. november 21. 12:24
  „6. hozzászólás Nostradamus 2009.11.20. 22:58
  Amilyen a kormány, olyan az ország.
  Gondolod, hogy egy vadidegennek jobban hiszek mint a fateromnak?
  A rendszerváltásnak nevezett valami a szélsőségekbe torkollott. Milyen demokrácia az, ahol félkatonai szervezet masírozhatnak az országban, mert van egy tehetetlen és tehetségtelen kormány?

  A muter már a Kínai szegfűt sem szereti, a fater meg nem győz takarítani a galambok után.
  A mi nagy családunk, rokonaink, barátaink és ismerőseink nem kérnek az erőszakból, hét éve ez megy, elég volt belőle.

  "A bolsevik egy olyan ember, aki elégedetlen, irigy és tele van gyűlölködéssel." (Wass Albert)
  Demokrácia= demokraták+ erkölcs.”
 • 11. Nostradamus 2009. november 21. 11:06
  „Mit mondtam? A múltkor egy szarházi bűnözőről - aki megvert valami idős embert, ha jól tudom, azt írtam, hogy oda kellett volna adni a rendőr kutyájának reggelire. Kimoderáltál. Flex zyklon b-jét meg állati takarmányfőzését a gárdistákból nem moderálod. Hát gratulálok.”
 • 10. kobold 2009. november 21. 10:53
  „moderálva off”
 • 9. Nostradamus 2009. november 21. 10:36
  „8: Ráadásul ezt nem moderálják, pedig bőven kimeríti a "sértő" fogalmat. Szerintem újságíró...”
 • 8. kobold 2009. november 21. 10:18
  „moderálva személyeskedő”
 • 7. flexsnake 2009. november 21. 09:51
  „a ziklon-b bevetése hatásosabb lett volna, akkor nem okoznak több kárt. Rajtuk aztán tesztelhetnénk mindenféle anyagot.

  A nap vicce:
  Parasztbácsi gárdista hullákat ás el a kertben.Arra jár a rendőr:
  -Bácsi, maga mit csinál?
  -Semmit kérem, trágyázok.”
 • 6. Nostradamus 2009. november 20. 22:58
  „Kovács Pistike, kutyát nem érdekli, hogy mit szeretett apád...De te sem vagy érdekesebb.”
 • 5. KovácsPistike 2009. november 20. 22:54
  „A fater a Munkásőrséget sem szerette. Szerintem sem demokratikus, hogy félkatonai szervezetek masírozgatnak az országban.

  Demokrácia=demokraták+erkölcs”
 • 4. Otaku 2009. november 20. 22:18
  „http://szentkoronaradio.com/belfold/2009_11_20_csepelen-fel-akarjak-oszlatni-a-gardistakat-percrol-percre”
 • 3. Otaku 2009. november 20. 22:18
  „22:08 Szegedi Csanád és Szabó Gábor bejutott az épületbe. Az ügyeletes tiszt megerősítette, hogy ott vannak az előállított gárdisták. Jelenleg körülbelül 200 szimpatizáns van ott, és ugyanannyi rendőr érkezik a helyszínre.”
 • 2. Otaku 2009. november 20. 22:04
  „21:40 Körülbelül 20 rendőr áll felsorakozva a Gyorskocsi utcában, és további erősítés várható. A gárdisták és szimpatizánsok folyamatosan érkeznek Csepelről a helyszínre.

  21:32 A Gyorskocsi utcába tart Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója, Schön Péter, gazdasági igazgató és természetesen Szegedi Csanád, EP-képviselő is.

  21:21 Morvai Krisztinát, a Jobbik EP-képviselőjét Lébényben értük utol. Érdeklődésünkre elmondta, hogy az egyesülési joggal való visszaélés, amivel újra megvádolták Kiss Róbertet és társait, valószínűleg nem von majd új eljárást maga után, hanem mintegy "részcselekményként", új elemként beillesztik, hozzá egyesítik a Gárda-kapitány ellen folyó eljárás menetéhez. Morvai Krisztina elmondta, elképzelhető, hogy az előállítottakat 72 órán keresztül fogva tartják, de a Nemzeti Jogvédő Szolgálat munkatársai ott lesznek a gárdisták kihallgatásánál. Az EP-képviselőasszony beszélt az ORFK-n ügyeletes ezredes nővel, akivel tudatta, hogy jövő héten az EP strasbourgi plenáris ülésén felszólal, s tájékoztatja az EU-t az újabb elképesztő jogi túlkapásról. Teszi ezt többek között azért is, mert az ügyeletes rendőrnő semmiféle magyarázatot nem tudott adni a ma esti intézkedésre. Annyit ígért, hogy amint felsőbb rendőrségi körökből utasítás érkezik, azonnal tájékoztatja Morvai Krisztinát.

  21:06 Időközben a BRFK kiadta közleményét:

  2009. november 20-án a késő délutáni órákban a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai ellenőrzés alá akartak vonni egy csepeli szórakozóhelyet, tekintettel arra, hogy ott a feloszlatott Magyar Gárda tartott tagtoborzó gyűlést. Felmerült a gyanú, hogy ott bűncselekmény történik, ezért a rendőrök megkíséreltek bemenni a szórakozóhelyre. Ezt az épület előtt állók megakadályozták, azonban a többszöri rendőri felszólításra elhagyták a szórakozóhely bejárata előtti területet, így az egyenruhások bejutottak az épületbe, ahol igazoltatták a bent tartózkodókat.

  A csepeli szórakozóhelyről 3 fő előállítására került sor. Két fővel szemben, akik a toborzást szervezték, egyesülési joggal visszaélés vétség miatt indul eljárás. A harmadik férfit jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt állítottak elő.

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is a helyszínen tartózkodnak, hogy az esetleges rendbontásokat megakadályozzák”
 • 1. dodó 2009. november 20. 21:35
  „"Igazoltatás" DM módra:

  20:55: Időközben eltűntek a rendőrök és a rabomobilok a helyszínről. Információk szerint Kiss Róbertet nem a csepeli kapitányságra viszik - noha mindenki erre számít - hanem a Gyorskocsi utcába. A szimpatizánsok mindenesetre a XXI. kerületi rendőrbázis felé indultak el.

  20:46: Kormány Sándor budapesti kapitányt is elfogták időközben. Tudósítónk szerint Kormány kapitány "életnagyságú" fényképével rohangáltak a rendőrök az udvarban "Őt keressük, őt keressük" tanakodással. Burleszkbe illő jelenetek... Közben a Kiss Róbertet "elnyelő" rabomobil még mindig ott áll a helyszínen, "sünökkel" sűrűn körülvéve. A helyszínen tartózkodó szimpatizánsok szerint valamire várnak a rendőrök. Talán arra, hogy a tömeg megrohamozza a kocsit, s vissza lehessen verni a "támadást"...

  20:31: Kiss Róbertet a XXI. kerületi kapitányságra viszik. Legújabb, meg nem erősített információink szerint egy teljesen fals körözést (egy másik ügyben keresett személy adatait tartalmazó körözés) lobogtatva hurcolták el a Gárda főkapitányát a helyszínről, az intézkedésnek ugyanis megalapozott jogcíme nem volt.

  20:25: Most vitték el bilincsbe verve Kiss Róbertet a rendőrök. A tájékoztatás szerint a főkapitány körözött személyként volt nyilvántartva, s most elfogták. Szerkesztőségünk tájékozódott a BRFK-nál, s magyarázatot kértünk a történtekre. Csillag Melinda sajtóügyeletes elmondta: hamarosan közleményt adnak ki, melyben mindent megmagyaráznak. Kíváncsian várjuk!

  20:20: Tudósítónk tájékoztatása szerint egyre több a szimpatizáns a "kapun kívül". Érkeznek a Nemzeti Érzelmű Motorosok és úton van a helyszínre a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai is.

  20:12: Fodor Ferenc budapesti szakaszparancsnokot elvitték a rendőrök. "Bűne" annyi volt, hogy a kapuban állva próbálta a hatósági behatolást a lehető leghosszabb ideig megakadályozni. Kormány Sándor budapesti kapitány és Kiss Róbert országos főkapitány egymás mellett állnak, és "várnak a sorukra"... Hamarosan ők következnek. A rendőrség szinte taszigálja odébb a reklamáló embereket, köztük a jogvédőket is.

  20:08: A rendőrök egyesülési joggal való visszaélés megvalósulása alapján intézkednek a csepeli Tihanyi utcában. Mindenkit igazoltatnak, többeket elvittek, másokat pedig távozásra szólítottak fel. Logika nincs a tevékenységben, nem árulják el, mi alapján állítanak elő embereket, másokat pedig engednek szabadon távozni. Egyetlen parancsnok sincs a helyszínen.

  19:58 Több Jobbik-vezető is a helyszínre tart, köztük Szabó Gábor pártigazgató és Czeglédi János, budapesti elnök is, hogy tájékozódjanak az eseményekről. Vona Gábor vidéken tart lakossági fórumot. Tudósítónk szerint a jogvédők egyre elkeseredettebb harcot folytatnak a "bemenni mindenáron" rendőri paranccsal szemben.

  19:51 A több mint 300 rendőr betört a magánház udvarára. Tudósítónk a rendőrök beszélgetését elcsípve megtudta, hogy Kormány Sándor budapesti kapitányra és Kiss Róbert országos főkapitányra "vadásznak" elsősorban.

  18:58 A rendőri vezetők, akikkel érdemben tárgyalhatnának a helyszínen lévő jogvédők, autóikba pattantak és elhajtottak. A parancsot azonban kiadták "talpas" kollégáiknak, hogy valamilyen ürüggyel menjenek be a toborzónak helyt adó magánterületre. A magánházban 60-70 érdeklődő tartózkodik a gárdistákon kívül, akik gyakorlatilag "fogják belülről" a kaput, hogy a hatóság ne juthasson be. Egyre nagyobb azonban a rendőri erő, a háznak pedig csak egy kijárata van, így a Gárda-tagok a szimpatizánsokkal együtt be vannak szorítva az udvarba. Magyarország, én így szeretlek?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álló teherautónak ütközött egy személykocsi

Baleset miatt lezárták a 8-as főút Székesfehérvár felé vezető oldalát Inota és Csór között; a… Tovább olvasom