Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Rendőrök, tűzoltók számára épült orvosi rendelő

Több mint 800 dél-zalai rendőr, tűzoltó és nyugdíjas rendészeti dolgozó foglalkozás-egészségügyi, illetve alapellátási feladatait végzik el abban az új orvosi rendelőben, amelyet csütörtökön avattak fel a nagykanizsai rendőrkapitányság épületében.
Tiborcz János, Zala megye rendőrfőkapitánya az átadáson azt mondta: ez a rendelő végzi a nagykanizsai rendőrkapitányság és a város hivatásos önkormányzati tűzoltósága teljes állományának egészségügyi ellátását, valamint a lenti rendőrkapitányságon dolgozók egy részének foglalkozás-egészségügyi és rendészeti alapellátását. Itt fordulhatnak orvoshoz a nyugdíjas határőrök, rendőrök és tűzoltók is.

A beruházás összesen 2,7 millió forintba került, ahhoz a nagykanizsai tűzoltóság 900 ezer forinttal, a Nagykanizsai Többcélú Kistérségi Társulás 500 ezerrel, a Rendészeti Védegylet pedig 200 ezer forinttal járult hozzá. A fennmaradó 1,1 millió forintot a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság biztosította.

Tiborcz János közölte: a korábban a Nagykanizsai Határőr Igazgatóság által használt Erdész utcai ingatlan kiürítése miatt kellett arról dönteni, hogy az addig ott működő rendészeti egészségügyi központot áttelepítsék vagy megszüntessék. Ez utóbbi esetben a mintegy 50 kilométerre lévő Zalaegerszegre kellett volna járnia minden dolgozónak.

A kötelező orvosi vizsgálatok miatt évente hétezer szolgálati óra kiesését és az utazás miatt további költségeket jelentett volna a rendőrség számára, ha Zala déli részéről is Zalaegerszegre járnak, ezért is döntöttek inkább az új nagykanizsai rendelő létrehozásáról - tette hozzá a zalai rendőrfőkapitány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Index: távozik a budapesti főépítész

Az Index információi szerint távozik posztjáról a budapesti főépítész. Beleznay Éva már be is adta… Tovább olvasom