Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 6°C Még több cikk.

Rendőrök vágták le a láncot a temető bezárt kapujáról

Több mint száz ember rekedt benn kis időre vasárnap a nyíregyházi köztemetőben, mert lelakatolták a temető egyik kapuját - közölte a rendőrség hétfőn.
Az információk szerint este hat óra körül zárták be a temető Korányi utca felől megközelíthető kapuját. Bár egy másik bejárat még nyitva volt, a Korányi utcai főkapu mögött rekedt látogatók közül többen megpróbáltak átmászni a kerítésen, de volt, aki visszazuhant a tömegbe - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A százados tájékoztatása szerint a helyzetet a halottak napi megemlékezés miatt a temető környékén szolgálatot teljesítő rendőrök oldották meg: a parancsnok úgy döntött, hogy a pánikhangulat kialakulásának megelőzéséért, és a balesetveszély elkerüléséért levágja a lakatot a kapuról. A vasláncot a kapitányságról odahozatott erővágóval távolították el. Az MTI információi szerint az eset során senki sem sérült meg.

Ferenc Róbert őrnagy, a nyíregyházi rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője hozzátette: amennyiben a temető kezelői igényt tartanak rá, a lánc levágásával okozott kárt a rendőrség megtéríti.

Olvasóink írták

 • 4. jozko 2010. november 02. 20:02
  „Az emberek általában azt az iformációt jegyzik meg, ami számukra kedvező!
  Az előzetes bejelentések arról szóltak, hogy a temetők hosszabbított nyitvatartással működnek, a tömegközlekedés mentesítő járatokat indít, a rendőrök rugalmasan szabályozzák a temetők körüli megnövekedett forgalmat, ésatöbbi!

  Ilyen helyzetben egy bezárt kapu rossz ötlet-még ha igazodik is a munkaidőhöz!
  Fenntartom a véleményemet:
  Az intézkedő rendőr mérlegelte a konkrét helyzetet, valószínű, hogy elemezte a kockázatot és döntött:
  Szerintem jól.”
 • 3. favágó 2010. november 02. 08:35
  „Ha ki van írva, hogy este 6-kor zárják azt az egy kaput a négyből, akkor mi volt itt a baj? Az talán, hogy van százegynéhány bírka, aki mást hisz?:-((”
 • 2. jozko 2010. november 01. 16:38
  „Tiszteletben tartom az intézkedő rendőr parancsnok döntését!

  A kialakult konkrét helyzetben joga volt mérlegelni - és kötelessége dönteni!
  Sötétedéskor, ha nem is feltétlenül a pánik, de a zavarodottság pont azoknak kedvezett volna, akik ellen a Rendőrség biztosította a temetők környékét!

  Ha valaki itt hibázott, az a bezárásra intézkedő személy volt!
  A rendőrök, a polgárőrök az általam látogatott és látott temetők környékén diszkréten, de jól láthatóan jelen voltak-makulátlan, tiszta felszereléssel, ruházatban, tiszta autókkal!
  Szerintem így kell ett csinálni és megérdemlik az elismerést!

  Arról beszélek, amit láttam-nem egyet.
  Remélem, máshol is gy történt.”
 • 1. CsImre 2010. november 01. 13:03
  „Ennek hírértéke van? Bezárták a kaput, hát bezárták, miért nem mentek ki a másikon? Egy tömeg pánikba tud esni, hogy a másik temetőkapun kell kimennie? ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar filmsiker a bergamói filmfesztiválon

A legjobb rövidfilm díját nyerte el Nemes Jeles László The Counterpart című filmje az olaszországi… Tovább olvasom