Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Rendőrök vittek el egy jobbikos politikust

Rendőrök vittek el egy jobbikos önkormányzati képviselőt és szakértőjét a péntek reggeli képviselő-testületi ülésről Mohácson, miután egymáshoz bilincselték magukat.

Az MTI információi szerint az ülésen Szekó József (Fidesz-KDNP) mohácsi polgármester régi ellenlábasa, Németh Imre a Jobbik helyi képviselőjének, Polgár Károlynak a tanácsadójaként jelent meg. A polgármester felszólította, hogy távozzon az ülésteremből, erre Németh Imre összebilincselte magát Polgár Károllyal. Ezután vitték el őket a rendőrök.

A mohácsi önkormányzat és a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Szekó József és Németh Imre évek óta haragosok, több jogi eljárást is kezdeményeztek egymás ellen. Viszonyuk akkor mérgesedett el, amikor a Duna-parti város vezetése nem annak a Mohácsi Trianon Társaságnak a pályaművét támogatta a tervezett Trianon-emlékmű felállítására, amelynek Németh Imre is tagja. Németh azóta minden városi ünnepségen tüntet és közgyűlési üléseken is rendre megjelenik.

Kettejük vitája nem csitul, a polgármestert a bíróság - mivel bizonyítottnak látta, hogy a városvezető két éve leköpte ellenfelét - az idén január közepén tettleges becsületsértésben bűnösnek mondta ki, és első fokon, nem jogerősen egy év próbára bocsátotta.

Február 6-án újabb konfliktus támadt közöttük. A Pécsi Újság internetes lap az esetről mohácsi forrásaira hivatkozva azt írta: Szekó József egy vállalkozó által vezetett autóban utazott, és amikor Németh Imre felismerte őt, körbeugrálta a lépésben haladó járművet és a mobiltelefonjával fényképezni kezdett. Szekó József azt mondta, hogy Németh neki is ugrott az autónak, s a kiérkező rendőrök a magatartása miatt eljárást indítottak ellene.

Olvasóink írták

 • 7. Ferrer 2010. október 29. 23:29
  „Hát ez a cikk (meg a 4. komment) most jól megnevettetett :))”
 • 6. dodó 2010. október 29. 21:44
  „Erről sem fog a DM tudósítani:

  "Hivatali visszaélés, valamint az önkormányzati törvény megsértése miatt feljelentést tesz a rendőrség és Szekó József (Fidesz-KDNP), Mohács polgármestere ellen a Jobbik a péntek reggeli képviselő-testületi ülésen történtek miatt.
  Schindl Anikó, a párt mohács alelnöke, önkormányzati képviselő az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a polgármester visszaélt hivatalával, a rendőrség pedig jogtalanul állította elő Polgár Károlyt és Németh Imrét.”
 • 5. Ahmadinejad 2010. október 29. 19:25
  „Szegény délvilág mikor ir már a hagyó, hunvald, meg a több tucat emeszpés korrupt képviselőről, akik le vannak tartóztatva évek óta, délvilág csoda vagy, ha a jobbik jön szóba! A délvilágos ember aki fizeti az újságirókat, az milyen pártú lehet? Én gondolom!”
 • 4. cumania 2010. október 29. 19:03
  „Honnan szalajtották ezt a sok idiótát? Pár éve, valahol ezen a környéken az egyik haragos meg árkot ásott a másik kocsija köré! Csúcs volt! Persze az is valami agyament politikus volt! Hülye mind! :)”
 • 3. zoolii 2010. október 29. 15:36
  „Szilléri, ha már ennél a két hülyénél tartunk, akkor fletóhoz odabilincselni vikit is. Na az lenne sz igazán szép pár...”
 • 2. henriette.m 2010. október 29. 14:11
  „A bilincs rajtuk is maradhat, jobb helyre nem is kerülhetett volna! És mindezt önként!”
 • 1. szilléri 2010. október 29. 11:51
  „És a mi Fletónkat mikor viszik el a rend őrei ????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világ második legjobb állása - csak Magyarországon

A nyertes fél évig világutazó lesz, ellátogathat majd a legszebb turistahelyekre. Tovább olvasom