Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Rendőröket vesztegetett - letöltendő börtönbüntetést kapott

Jogerősen helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön annak az autósnak a büntetését, akit korábban másfél év letöltendő börtönbüntetéssel sújtottak, mert az idén januárban Kaposváron rendőröket próbált megvesztegetni, hogy tekintsenek el a közlekedési szabálysértése utáni intézkedéstől.
A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróság döntését, és a 39 éves férfit kötelességszegésre irányuló hivatali vesztegetés miatt marasztalta el.

A sokszorosan büntetett előéletű férfi január 11-én Kaposvár központjában az egyik utcában a tiltó tábla ellenére az előírt forgalmi renddel szemben közlekedett, ezt látva két rendőr megállította. A kocsijából kiszállva átadta okmányait, majd kétszer-háromszor megkérdezte a járőröktől, hogy "nem lehetne-e másképp elintézni a dolgot".

A rendőrök kérdésére közölte, hogy a nála levő összes készpénzt átadja nekik, ha eltekintenek az intézkedéstől. A férfi azért, hogy mások ne lássák, mit csinál, kocsijának csomagtartójához ment, és ott a zsebéből tízezer forintot vett elő.

A járőrök a pénzt nem fogadták el, a történteket azonnal jelentették az ügyeletes parancsnokuknak, a férfit előállították, és eljárást indítottak ellene.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2011. november 04. 09:53
    „Kedves "autóstárs"! A rendőröket is figyelik pontosan ilyen módon.A mobil kamerák a környezetedbe sok problémát okozhatnak és ezt a járőr pontosan tudja.”
  • 1. team5 2011. november 04. 04:38
    „Úgy lehet, hogy kettőt kellett volna elővenni. ;-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holtan találták Eszes Tamást, a Véderő parancsnokát

A Gyöngyöspatán élő férfi a faluban terjedő hírek szerint önkezével vetett véget az életének: felakasztotta magát. Tovább olvasom