Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Rendőrparancsnokot jelent fel a Jobbik

Öt jobbikos parlamenti képviselő büntetőfeljelentést tesz az ellen a rendőrparancsnok ellen, akinek a vezetésével pénteken Hajdúhadházon garázdaság miatt előállítottak, majd őrizetbe vettek öt embert - közölte Gyüre Csaba országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke szombaton.
A politikus a hajdúhadházi rendőrkapitányság előtt tartott sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a rendőrök három civilt és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület két tagját vették őrizetbe, akik aláírást gyűjtöttek Hajdúhadházon, azt tudakolva a helybeliektől: támogatják-e, hogy az egyesület tagjai folytassák járőröző tevékenységüket a településen. Mint mondta, az az öt képviselő tesz feljelentést, aki szemtanúja volt a rendőri intézkedésnek.

A bíróság szombaton mind az öt ember ellen megszüntette az eljárást, és szabadlábra helyezte őket - emlékeztetett Gyüre Csaba.

Elmondta azt is, hogy Hajdúhadházon csupán a "rendőrség vezetői - személy szerint a belügyminiszter - akarnak konfliktust kirobbantani a lakosság, az egyesület és a rendőrség között".

A képviselő szerint a rendőrök is "szégyellik", amit a Szebb Jövőért egyesület tagjaival tettek. "A belügyminiszter célt tévesztett, s kétséges, hogy alkalmas-e a posztjára" - fűzte hozzá Gyüre Csaba, aki egyidejűleg a Jobbik szolidaritását fejezte ki a nap folyamán Budapesten demonstráló rendvédelmi dolgozókkal.

Az MTI érdeklődésére, miszerint az egyesület polgárőrei járőröznek-e tovább Hajdúhadházon, ellentmondó válaszok születtek: Gyüre Csaba szerint szombaton és vasárnap nem járőröznek, míg Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő, az akció főszervezője délután azt mondta, "természetesen, az eredeti terveknek megfelelően".

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szombaton kora este egyetlen járőröző polgárőrt sem látott a városban. Ugyanakkor egymást érték a járőröző rendőrök, akik gépkocsikkal és gyalogosan is láthatóan nagy számban vannak jelen a településen.

Olvasóink írták

 • 20. Csonka László 2011. április 17. 20:57
  „21. 9349779 2011.04.17. 18:14 "Betesz" (jebes) az unionak a horvát is +a szerb is! Ők "keményebben" alkusznak !!!!!
  (na ezt is törlik ????????)”
 • 19. achilleus 2011. április 17. 14:33
  „Ha már úgynevezett "ügyészt" nem lehet:
  "Történt ugyanis, hogy huszonkettedjére engedték szabadon a már említett, ,,az abonyiak életét megkeserítő bűnözői csoportot". A közel százfős tüntetést követően egy petíciót is átadtak a ceglédi ügyésznek, " (...) "a legutóbbi szabadlábra helyezés csak az utolsó csepp volt a pohárban. Történt, hogy egy orgazdánál megtaláltak annyi - abonyi tulajdonban lévő - fúrót, fűkaszát, mobiltelefont, szerszámot, hogy megtelt vele a rendőrőrs tárolója. Az ügyész szerint azonban ez nem volt elég bizonyítéknak," (...) - http://mno.hu/portal/778198 "Ügyészségi döntés ellen ritkán szoktak tüntetni. Radikális, polgári és szocialista politikusok kevés dologban szoktak egyetérteni. A rendőrség is ritkán talál összehegesztett szögeket a járőrkocsi abroncsai elé szórva, mint ahogy bullterrier kutyát is ritkán lopnak. Mégis: a Pest megyei Abonyban mindez megvalósult, méghozzá egy szabadlábra helyezett bűnöző csoportnak köszönhetően."”
 • 18. Norbi56 2011. április 17. 13:44
  „úgy tűnik dolgozik a ... a korábbi 17. törölve ?”
 • 17. Norbi56 2011. április 17. 13:32
  „a 17. hozzászólásából az is következik, hogy az összes Polgárőr(munkásőr) Egyesületet fel kell oszlatni és a Rendőrséget képessé és alkalmassá kell arra tenni, hogy elláthassa a feladatát, és el is kell várni, hogy ellássa!
  Ha nem így lesz, teret nyer az önbíráskodás és az akár polgárháborúhoz is vezethet különböző etnikai és politikai csoportok között.”
 • 16. lamatic 2011. április 17. 13:07
  „Nem volna Jobbik és nem lenne Gárda sem, és nem kellene önbíráskodás sem, HA a rendőrség végezné a feladatát illetve a roma lakosság dolgozna, kertet rendezne, állatokat( bárány, csirke stb.) nevelne, zöldséget termesztene, nem kiabálna a magyar lakossággal, a rendőrrel és nem kiabálná hogy kevés a segély.....csak ennyit kell tenni...DOLGOZNI kell..ha ez nem megy, még az EU ban mindenki ezt teszi akkor fel kell készülni ennek a következményére....a romák nem buták: csak egy példa: eleve két nyelvet beszélnek...ebből az következik hogy nem akarnak dolgozni, és a társadalomért tenni. Természetesen ez alól kivétel azon romák kik elhatárolódnak és tiszteséggel próbálnak megélni e országban. Van sok ilyen is. Ők, dolgozó romák kell hogy nyomást gyakoroljanak a nem dolgozó romákra. Ennyit kell tenni és a probléma megszűnik. Hajrá!”
 • 15. DMagóg 2011. április 17. 10:32
  „Ártatlan békés embereket őrizetbe venni? Ma már ezt is lehet? Megkövetni őket! A politikai döntéshozók pedig azonnal mondjanak le! Balsai Úr! Munka van! Felelőst akarunk! Ön ért hozzá! Nosza, rajta!”
 • 14. keletaru 2011. április 17. 10:13
  „Szédület ez a jog-"államisdi" , azért gondolkodtató amiért keményen megdolgozok/-unk . Másnak joga van elvenni . Mint rendszer váltás óta megdolgozott munkáért , termelt terményért . Büntettlenűl nem fizetni ...biróságosdi értünk ! A rendőr elkapja ......valaki meg nyom egy ejnye bejnyét . Én meg vegyem meg újra a havi béremből !!! A jogvédők meg hasba akarnak beszélni , hogy úgysem voltam éhes , meg majd veszek másikat . Attila óta csak gúnyt üznek belőlünk Magyarok-ból . Most is azon vannak mit fizesen meg a kisember amit itt elprivatizálgattak évek alatt arra meg azt mondják hát igen igen nem volt minden etikus , DE törvényesen jártunk el . Na ezt a barackot magot is nekünk kell lenyelni , míg másnak a vastag húsa jut/-ot . Üdv kuci”
 • 13. Csonka László 2011. április 17. 09:03
  „9. Fridafrida 2011.04.17. 05:54 + ez is:

  "Tarlós közölte, hogy a "Szebb jövőt!" kifejezést már 2002 óta használja, amikor még sehol sem volt a Magyar Gárda. Ennek illusztrálására hozzátette: apja 1942 óta piros szegfűvel köszönti az édesanyját, és mikor ő azt mondta neki 1994-ben a Horn-kormány megalakulásakor, hogy változtatni kellene ezen a szokásán, apja csak ennyit mondott neki: Fiam, te hülye vagy. Tarlós elmondta, ugyanezt üzeni most az MSZP és az SZDSZ politikusainak."
  Most más HHUUUUUUUUUHHAAAAAAAA !!!!!!!!!”
 • 12. Csonka László 2011. április 17. 08:59
  „9. Fridafrida 2011.04.17. 05:54 "Szebb jövőt" köszöntéshez semmi köze a nyilasokhoz! Pontosan: "Adjon az Isten, szebb jövőt!" A Magyar Gárda az első világháború után alakult Levente-mozgalomtól vette át a Szebb jövőt!-köszöntést, Matolcsy László győri főoktató találta ki 1926-ban. BUUUUMMMM !!!!!!
  + MÁS: "Index 2009. június 15., hétfő 13:02 Megdöbbenéssel fogadta a fővárosi MSZP és SZDSZ, hogy Tarlós István, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője szónokolt a Civil Összefogás Fórum vasárnapi demonstrációján ahol ,,a Fideszt támogató civil szervezetek mellett a Jobbik és a Magyar Gárda aktivistái is részt vettek". A köszöntés miatt a Főpolgármesteri Kabinet is tiltakozott. Tarlós a Hősök terén arról beszélt, hogy a szocialista párt középpárttá zsugorodott, az SZDSZ kiradírozta magát, a Jobbik pedig inkább az MSZP-től hódított el szavazatokat. De nem ez, hanem az elköszönése verte ki a biztosítékot a fővárosi koalíciós pártoknál, Tarlós ugyanis azzal zárta beszédét, hogy Szebb jövőt kívánok. Fideszes forrásaink szerint a vasárnapi demonstráció nem jobbikos volt, hanem civil. A kifogásolt köszöntésről elmondták, hogy az Tarlós magánakciója volt."
  Tarlós akkor................?????????????????”
 • 11. Csecs 2011. április 17. 08:55
  „9: Szálasiék köszöntése a "Kitartás!" volt. A "Szebb jövőt!" a leventemozgalom köszöntése volt, ami a vidéki fiatalság hazafias nevelését szolgálta, hasonlóan, mint a cserkészet. Félfasiszták nem itt járőröznek, hanem pl. az USÁban, ahol a gyülekezési szabadság fogalmába még ez is belefér. Egyébként Holokausztföldön teljesen fasiszták járőröznek és népirtást is végeznek, állami szinten.

  10, balogartúr50: Már megint elgurult a gyógyszered? Magyarországon NINCSENEK nácik, ugyanúgy, ahogy cigánybűnözés sincs. És ha tetszik ha nem, amíg ott járőröznek, érdekes módon visszaszorul a bűnözés, tehát elérik azt, amire a rendőrség a magadfajta "jogvédők" pampogása miatt nem képes. Az hogy te mit mondtál el, valljuk be, egy súlycsoportban mozog a macska nyávogásával, tehát ne hivatkozz a saját "elmondásaidra", azok teljesen irrelevánsak, nem mérvadók. Nincs véleményed, csak üres szavakat írogatsz össze értelem nélkül.”
 • 10. maros50 2011. április 17. 08:15
  „9.Egyetértek a véleményeddel,annyi megjegyzéssel,hogy itt nem aláírásgyüjtésről van szó,hanem eről többről van szó.Annyiszor elmontam,hogy a civil polgárörséget támogatom,amely együttmüködik a rendörséggel a települési önkormányzattal és a civil lakossággal.A nemzetszocialisták járörözése köszönö viszonyban sem állnak az általam elmondottakkal.A nemzetszocialisták grasszálása rendkívül veszélyes,mert szélsőjobboldali párt áll a háta mögött és a mentelmi jog mögé bujva "rendet"akarnak tenni a rendörök helyett,ez pedig anarchiához vezet.Még most kell a nemzetszocialisták ámokfutását megállítani,mert később már nem lehet.A jobbiknak huszadrangú kérdés a bünözés,amely hívatkozási alapnak használ,ennél többröl van szó.
  Nácimentes Magyarországot!!!”
 • 9. Fridafrida 2011. április 17. 05:54
  „a ,,Szebb jövőt!,, Szálasiék köszönése volt. aki ezt a nevet adta az egyesületnek, az nem véletlen tette.
  A probléma viszont valós, ami miatt járőröznek a félfasiszták.”
 • 8. cartagonova 2011. április 17. 03:50
  „Ez egy öngól Don Pintérnek, és <moderálva> is. Hülyének nézik az embereket, amit művelnek az bűnpártolás! Remélem 2014-ben végre magyar kormányunk lesz, mert ha az megy ami eddig, itt előbb utóbb borulni fog a bili, és annak az eseménynek már sok vétlen is áldozatul eshet! A felelős mindenért pedig a cigánykérdést felelőtlenül kezelő, hazudozó, mellébeszélő,maszatoló, az igazi problémákat szőnyeg alá söprő poitikusoké lesz!”
 • 7. Elendur 2011. április 17. 02:41
  „Szánalmas... mindkettő... jó éjszakát!”
 • 6. Godina 2011. április 17. 02:08
  „Jó játék hülye gyerekeknek.Az eljárás költséget természetesen a becsületes adó fizető polgárok pénzéből fizetik.
  Nagy a világ állatkertje,de sajnos túl alacsony a kerítés.
  Unom már ezt az önbíráskodást, újjal mutogatás és cseszegetést.
  Ennyit a szebb jövősökről,meg az egész rendszerről.”
 • 5. KamuNeni 2011. április 16. 23:58
  „Nem veletlen gyujtottek alairast Hajduhadhazon. Szerintem beken kellene oket hagyni mert semmi rosszat nem csinaltak!!”
 • 4. deszkás 2011. április 16. 23:15
  „CSONKALÁSZLÓ! Hát nagy esélye volt Tasnádinak is a belügyérre csak sam bácsinak jobbak voltak a támogatói.”
 • 3. klj_54 2011. április 16. 21:08
  „Én jogkövetőnek vélem magamat, de azt biztosan tudom mik a kötelezettségeim!
  Jelen hírben van pár zavaró tényező!
  Ez a társulat bíró által bejegyzett csapat!
  Ez a társaság emberi életek védelmére alakult és célját tökéletesen el is érte!
  Az adóforintokból fenntartott rendőrség egy impotens csapat, mert a jogalkotók így döntöttek.
  Miért zavarja Pintér és Orbán urakat (sic!) az, hogy van olyan bátor ember a hazában, aki a gyilkosokkal és rablókkal nyíltan szembe mer szállni?
  Zádorfalvi látogatásomkor (ex nejem cigánylány!) nem zavarta az ottani cigányokat az a pár fekete-ruhás akik a falun keresztül mentek! Igaz, az általam ismert pár száz cigány tisztességesen próbál megélni.”
 • 2. dodó 2011. április 16. 20:56
  „Helyes a feljelentés, de utána kártérítésért is pert kell indítaniuk!”
 • 1. Csonka László 2011. április 16. 20:49
  „Pipitér menjen vissza a Jóska városi piacra, fogd+nek! Tasnádi is beleköpött a levesébe, váltás után, bedutyizták! Budaházi is Kozma utcai "szálló" vendége, meddig csinálhatják ezt! + Eduárdó Rózsa-Florest lőtték ki Bolíviában, lehet, hogy magyar titkosszolgálati tipp-re ??? (Öszödi szivárgás) ??????? Emberek !!!!!!!! ezek, már megint hülyének néznek bennünket !!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó: az alaptörvénnyel és a Széll Kálmán Tervvel javul a magyarok élete

Az Országgyűlés olyan új alaptörvény elfogadására készül hétfőn, melyre minden magyar ember büszke… Tovább olvasom