Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Rendőrség: nem tiltották be a Dunaferr dolgozóinak demonstrációját

A dolgozók maguk döntöttek arról, hogy nem tartanak hétfőn demonstrációt - közölte az ORFK.
A Dunaferr dolgozói maguk döntöttek arról, hogy nem tartanak hétfőn demonstrációt, a rendőrség semmilyen engedélyt nem vont vissza - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata vasárnap.

Pénteken a Dunaferr sztrájkbizottsága arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség visszavonta a korábban kiadott engedélyt a gyárkapu közelébe tervezett 48 órás sínblokádra, mert értesülésük szerint a demonstrációt a MÁV vezérigazgatója betiltotta.

Az ORFK kiemelte: a rendőrség a jogszabályok alapján nem vonhat vissza engedélyt, kizárólag arra van jogosítványa, hogy tudomásul vegyen vagy megtiltson egy demonstrációt.

A Dunaferr sztrájkbizottságának képviselője 2012. február 22-én 16.30-kor az illetékes rendőrkapitányságon azt a nyilatkozatot tette, hogy miután a MÁV nem járult hozzá saját területének használatához a demonstráció céljára, attól elállnak - tudatta az ORFK.

A kommunikációs szolgálat hangsúlyozta: minden alapot nélkülöz a sztrájkbizottság elnökétől származó figyelmeztetés, hogy a blokádra készülők ne menjenek ki a helyszínre, mert "erőteljes hatósági fellépésre kell számítani".

A rendőrség mindig kulturáltan, a megfelelő, a helyzettel arányos módon lép fel a rendezvények biztosításánál - szögezték le.

A MÁV Zrt. még pénteken közölte: a vasúttársaság vezetősége tiszteletben tartja a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség sztrájk megtartásához fűződő jogait. Ugyanakkor a MÁV Zrt. biztonsági igazgatósága a személy- és vagyonbiztonság teljes körű figyelembe vételével, a hatályos belső utasítások alapján döntött arról, hogy nem engedélyezi demonstráció megtartását az ipari összekötővágányon.

A döntésről a vasúttársaság biztonsági igazgatósága pénteken levélben tájékoztatta a területileg illetékes rendőrkapitányságot - tette hozzá a MÁV Zrt.

A határozatlan idejű általános sztrájkot kedden jelentette be az ISD Dunaferr Zrt. két reprezentatív szakszervezete, miután előbb a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, majd a Dunaferr Ifjúsági Szervezet is elutasította a munkáltató múlt pénteki bérfejlesztési ajánlatát. Az érdekvédők a munkabeszüntetést a 2013. évi bér- és szociális megállapodás kikényszerítése érdekében indították.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. február 24. 23:09
    „Nem hiszek a rendőröknek,
    Mór, és még pár közismert hazugságuk óta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőkorallokat találtak egy utasnál a Liszt Ferenc repülőtéren

A román férfi nem rendelkezett engedéllyel, ezért természetkárosítás miatt feljelentette a NAV. Tovább olvasom