Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Rendőrségi akció a debreceni menekülttáborban: őrizetben a verekedő menekültek

Életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség négy külföldi ellen.
A férfiak péntek délután a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Debreceni Befogadó Állomásának területén egy 32 éves menekültet bántalmazott - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

Kovács Károly elmondta: a bántalmazott férfit a mentők kórházba szállították. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket a rendőrök elfogták és előállították a főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A szóvivő tájékoztatása szerint közülük három személyt vettek őrizetbe a nyomozók a kihallgatás után, míg negyedik társuk ellen szabadlábon hagyás mellett folyik a büntetőeljárás.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság előterjesztést tesz az őrizetbe vett személyek előzetes letartóztatásának indítványozására - ismertette Kovács Károly.

Az MTI tudósítója más forrásból úgy értesült, hogy a menekülttáborban lévő sportpálya használatán robbant ki a tömegverekedésbe torkolló vita afgánok, pakisztániak és afrikaiak között péntek délután.

A rendőrség nagy erőkkel - meg nem erősített információk szerint 300 fővel - volt jelen a táborban szinte egész éjszaka. Tartani lehetett ugyanis attól, hogy a rendőrök távozása után ismét egymásnak esnek a menekültek.
Szombatra virradó hajnalban autóbuszokkal vittek el menekülteket a debreceni befogadó állomásról. Az MTI úgy tudja, hogy az afrikaiakat átszállították egy másik menekülttáborba.

Korábban

Farkasszemet néznek egymással a menekültek csoportjai a debreceni befogadóállomáson péntek este, a két tábort rendőrségi kommandósok választják el egymástól - tudta meg a helyszín közelében, magukat megnevezni nem kívánóktól az MTI tudósítója.

Korábban Kovács Károly, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy rendőrségi akció zajlik a menekültek debreceni befogadóállomásán.

Azt az információt, hogy tömegverekedés tört ki a menekültek között, a szóvivő nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

endőrautók a debreceni menekülttábornál, miután tömegverekedés tört ki a befogadóállomáson élők között 2013. június 28-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
endőrautók a debreceni menekülttábornál, miután tömegverekedés tört ki a befogadóállomáson élők között 2013. június 28-án.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy egy futballmeccs során különböztek össze a táborlakók, mintegy negyvenen egymásnak estek, több száz menekült pedig "szurkolóként" vett részt az összecsapásban.

Az MTI tudósítója úgy értesült, hogy a kedélyek még a késő esti órákra sem csillapodtak, a két táborra szakadt menekültek farkasszemet néznek egymással, őket kommandósok választják el.

Meg nem erősített források szerint 100-150 rendőr van jelenleg is a helyszínen. Elképzelhető, hogy egész éjszaka ott kell lenniük, ezért a szomszédos megyékből kértek segítséget, hogy leválthassák a több órája ott lévő állományt.

Az MTI nem rendőrségi forrásból származó információi szerint a menekültek közül egy embert előállítottak.

A debreceni mentőszolgálat megerősítette az MTI korábbi információját, miszerint a mentők egy súlyos és négy könnyű sérültet vittek el a helyszínről.

Korábban írtuk:

Rendőrségi akció zajlik jelenleg is a menekültek debreceni befogadóállomásán - közölte Kovács Károly, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője péntek este a helyszínen az MTI tudósítójával.

Azt az információt, hogy tömegverekedés tört ki a menekültek között a rendőrségi szóvivő nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A készenléti rendőrség tagjai a debreceni menekülttábornál, miután tömegverekedés tört ki a befogadóállomáson élők között 2013. június 28-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A készenléti rendőrség tagjai a debreceni menekülttábornál, miután tömegverekedés tört ki a befogadóállomáson élők között 2013. június 28-án.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az MTI tudósítója a menekülttábor előtt tucatnyi rendőrségi gépkocsit lát, egy kisbusz keresztben elállja a befogadó állomás bejáratát. A menekülttáborban kommandósokat látni. Egyes információk szerint a helyszínen van a megyei rendőrfőkapitány, a rendészeti igazgató és a debreceni városi rendőrkapitány is.

A táborlakók egyébként szabadon ki-bejárnak a rendőrségi akció idején is a táborból.

Azt beszélik, hogy többnyire afgán menekültek verekedtek össze, de ezt hivatalos forrásból senki nem erősítette meg.

Az MTI információi szerint a mentők egy súlyos és négy könnyű sérültet vittek el eddig a helyszínről.

Olvasóink írták

  • 2. +36 2013. június 28. 22:27
    „ez eu kompatibilis ló<moderálva> ...a pénzünkön.”
  • 1. pachakuti 2013. június 28. 20:48
    „"Megértéssel tanácsos tudomásul venni, hogy az idegenek ideiglenesen tartózkodnak itt, a rendőrség pedig addig is fokozottan ellenőrzi a környéket. A menekültek sokszor konfliktusba keverednek egymással, de a magyarországi lakossággal kerülik az összeütközést és a bűncselekményt. Provokálásukat tanácsos elkerülni, és a kapukat, a mozdítható értékeket érdemes zárni "
    ( Zélity László rendőr ezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője. )”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vascsővel, bottal, kővel támadt rá egy asszonyra és fiára egy testvérpár

Egy 31 és 37 éves férfi támadt rá Bakházán egy 19 éves fiatalra és 55 éves édesanyjára. Tovább olvasom