Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Rendőrségi hajtóvadászat a menekülő bankrabló miatt

Hárman követték el a pénteki kispesti bankrablást; a rendőrség hajtóvadászatot indított, hogy elfogja a még menekülő bűnözőt - mondta Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány vasárnap, a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.
A tűzpárbajban lelőtt egyik rablón és a kirabolt pénzintézet közelében elfogott férfin kívül a rendőrség azt a harmadik feltételezett elkövetőt keresi, aki miatt péntek este lezárták a XIX. kerületi Szigligeti utca egyik lakótömbjét - tette hozzá a főkapitány. Mint kiderült, a harmadik elkövető nem a házba menekült be. A rendőrség kiterjedt hajtóvadászatot indított kézre kerítésére - tette hozzá Tóth Tamás. A pénteki tűzpárbajban rendőrök és járókelők nem sérültek meg. A bankrablók 2,8 millió forintot zsákmányoltak a bankfiókból.

A lezárt épületbe, amelyet a Terrorelhárítási Központ munkatársai fésültek át, éjjel fél kettőkor engedték vissza az embereket. Miután kiderült, hogy a harmadik elkövető nem a házba menekült be, a rendőrség kiterjedt hajtóvadászatot indított kézre kerítésére - mondta Tóth Tamás.

A főkapitány közlése szerint a tettesek összesen 2,8 millió forintot zsákmányoltak a bankból, amelyet egyébként egy évvel ezelőtt feltehetően ugyanez az elkövetői kör fosztott ki, akkor 9 millió forinttal távoztak a pénzintézetből.

A múlt pénteki rablásnál az úgynevezett néma riasztó és állampolgári bejelentés alapján érkeztek a rendőrök a bankhoz, majd a közelben elfogták az egyik elkövetőt, akinél maroklőfegyvert találtak; egy másik rablót, akinél sorozatlövő volt, tűzpárbajban lőttek le a rendőrök - mondta Tóth Tamás.

Fülöp Valter, a főkapitány bűnügyi helyettese hangsúlyozta: a rendőrök jogosan használták a fegyverüket, ez már a vizsgálat első szakaszában biztosan állítható, hiszen a rabló rájuk lőtt. A bűnügyi helyettes a nyomozás érdekeire hivatkozva több információt nem árult el a harmadik elkövetőről.

A rendőrség honlapján közöltek szerint a lelőtt 41 éves férfi román állampolgárságú volt; az elfogott 32 éves férfi magyar állampolgár, a budapesti lakos a gyanú szerint a figyelő "szerepét" töltötte be a rablás idején, vagyis az utcáról biztosította társait.

A XIX. kerületi Fő úton lévő bankba két férfi, arcát maszkkal eltakarva ment be. Az ügyfeleket és az alkalmazottakat fegyverrel megfenyegették, földre fektették és a készpénz átadását követelték. A bankfiók pénztárosa a fenyegetés hatására a pénztárban lévő mintegy 2,8 millió forintot átadta az egyik elkövetőnek. A banki alkalmazottak és az ügyféltérben tartózkodók közül senki sem sérült meg, a helyiségben lövés nem dördült.

Az elfogott, majd őrizetbe vett 32 éves férfi lakásán tartott házkutatás során a nyomozók lefoglaltak egy légpisztolyt. Ellene rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárást, a BRFK kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Olvasóink írták

  • 2. almaszósz 2010. november 28. 19:58
    „Végre egy határozott fellépés a bűnözőkkel szemben. Ez egy darabig elrettentő példa lesz!
    Magyarországra jön gyilkolni, rabolni ez számomra felháborító!”
  • 1. cumania 2010. november 28. 17:05
    „Na, ez is román!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menekülő autósra lőttek a rendőrök a fővárosban

Az autó kerekeire leadott lövésekkel próbáltak feltartóztatni egy menekülő autóst a rendőrök… Tovább olvasom