Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Rendőrségi razzia a kiskocsmákban ülő diákok ellen

Az iskolából hiányzó, idejüket kiskocsmákban múlató diákokra csapott le egy rendőrségi razzia Kolozsvárott. Megerősített járőrök hajtották végre az akciót.
Miután a februári szünidőt követő első iskolai napon a kolozsvári rendőrök meglepetésszerűen lecsaptak az igazolatlanul hiányzó, idejüket kiskocsmákban töltő diákokra, tegnap újabb hasonló akcióra került sor Kolozsváron és Kolozs megye egyes településein. Mintegy 100 tizenévest csíptek el és vittek vissza az iskolába a rend őrei.

A razziát 10 és 12 óra között rendezték az iskolák közelében lévő bárhelyiségekben, de a vasút- és távolsági autóbuszállomást is átfésülték a rohamrendőrökkel megerősített járőregységek. Az órákról lógó, tetten ért diákok pontos száma 97-re rúgott, őket visszakísérték a tanintézményekbe.

Az akció során 41 kereskedelmi egységben végeztek ellenőrzéseket, és 29 bárhelyiség tulajdonosa kapott figyelmeztetést, mivel megszegték a kiskorúak kiszolgálására vonatkozó szabályokat. A kirótt pénzbírságok összértéke 25 000 új lej.

(Forrás: Szabadság)


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszport a biopoliszban

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tavaly augusztusban megrendezett Gondolkodjunk együtt… Tovább olvasom