Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Rénszarvasok filcből

Ezek a bájosan egyszerű kis rénszarvasok sokoldalúan felhasználhatók az ünnepek alatt: füzérbe állítva díszítheti az ünnepi asztalt, a falat, az ablakpárkányt, egyenként pedig ajándékkísérőként adhatjuk.

Hozzávalók:

sötétpiros és zöld színű hobbifilc, sárga hímzőfonal, vatta, vékony drót, egy-egy pici, sárga vagy arany színű gyöngy a szemeknek, kartonpapír

Elkészítése:

Rajzoljuk fel a kartonpapírra a szarvas körvonalait, tetszőleges méretben, majd vágjuk ki a sablont. Hajtsunk félbe egy darab piros hobbifilcet, hogy ráférjen a figura. Vágjuk ki két rétegben, majd hímzőfonallal, kis pelenkaöltésekkel varrjuk össze a szarvas két oldalát. A "fenekénél" hagyjunk egy kis rést, amin keresztül - egy ceruza vagy kötőtű segítségével - kitömhetjük vattával a figurát. A kitömés előtt ne vágjuk el a hímzőfonalat, hogy folyamatosan folytatni tudjuk a varrást. Ha készen vagyunk, a zöld filcből vágjunk kis egy kis téglalapot, fektessük a szarvas hátára, majd apró öltésekkel rögzítsük a szarvas testéhez. Végül vékony, piros cérnával varrjuk fel a szemeket.

A szarvasok akasztójához vágjunk le egy darab drótot, könnyedén hajlítsuk meg, úgy, hogy a drót közepénél csináljunk egy kis hurkot. A drót két végét óvatosan szúrjuk a két réteg piros filc közé (a biztonság kedvéért előbb tegyünk a drótvégekre egy-egy csepp pillanatragasztót, így erősen rögzül az akasztó.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>

   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavaztak a költségvetésről

Az Országgyűlés a központi költségvetés 2004. évi bevételi főösszegét 5481,5 milliárd forintban,… Tovább olvasom