Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Répássy menesztené a főkapitányt

Répássy Róbert szerint a kordon várható eltávolítása nem teszi semmissé azt a felelősséget, amit azok viselnek, akik ennek felállításáról döntöttek, ezért az intézkedést hozó budapesti rendőrfőkapitánynak távoznia kell posztjáról. Erről a fideszes országgyqlési képviselő a parlamenti kordon előtt beszélt újságíróknak. Az MSZP-s Vadai Ágnes úgy reagált Répássy Róbert szavaira: Répássy Róbertnek inkább köszönetet kellene mondania a Nemzetbiztonsági Hivatalnak és a rendőrségnek.

Fodor: nem válhat újra piknik helyszínévé

Fodor Gábor, az SZDSZ elnökjelöltje örül annak, hogy a rendőrség úgy látja, nem indokolt tovább a Kossuth téri kordon fenntartása, ugyanakkor véleménye szerint a rendőrségnek fel kell lépnie azokkal szemben, akik a kordon lebontását törvénytelenség elkövetésére akarják felhasználni. Hozzátette: „A kordon lebontása azonban nem adhat ürügyet arra, hogy a tavaly őszi állapotok visszatérjenek a Kossuth térre. A Kossuth tér az ország reprezentatív főtere és nem szélsőjobboldali politikai pikniknek helyszínt adó kemping.”

Alternatív Kossuth-díj Reviczky Gábornak

Reviczky Gábor színmqvésznek ítélték az idén az alternatív Kossuth-díjat, amelyet Jankovics Marcell filmrendező adott át. Az elismerést odaítélő kuratórium tagja elmondta: fantasztikus színészi pálya áll a mqvész mögött és előtt. „Reviczky miközben bebújik egy szerep bőrébe, közben megtartja magát, és ez nemcsak a színészi pályára érvényes, hanem a közéleti emberre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb „Vörös kakas”-t keresnek

Lángba borul időnként Sopron zöldövezetében egy-egy fából épült házikó, tároló vagy épp… Tovább olvasom