Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Repülőjáratok Pérről az Adriára

A péri repülőtér júniustól heti négy charterutat tervez indítani az Adriára: hármat a horvát tengerpartra, egyet pedig Montenegróba. A megyei légitársaság így már bekapcsolódhat a turistaforgalomba is. A járatok idejét az adriai heti turnusváltásokhoz igazítják.
Júniustól a hétvégeken rendszeresen indulnak járatok Horvátországba és Montenegróba.
Az elmúlt hét végén nagyüzem volt Péren. A repülőtéren megrendezték a szokásos repülőmajálist, és ott vendégeskedtek a régió utazási szakemberei. A repülősmajálisra a hétvége gazdag programja ellenére idén is mintegy ötezren voltak kíváncsiak. A repülőnapon ott volt a mentő repülőgépeket és -helikoptereket üzemeltető Budapest Aircraft Service tizenkilenc személyes gépe. A társaság utazási irodája, az Air Marcet ezzel a géppel indít majd légi utakat Pérről az Adriára. Az első utat június elején indítják. A szakemberek a hét végén kipróbálhatták a gépet, és a repülősmajális vendégei is felszállhattak rá.

A péri repülőtér fejlesztése tavaly nyárra készült el, s fél év alatt háromszázhatvannégy nemzetközi járatot indított és fogadott. Az idei évre a tavalyi fél esztendő forgalmának megnégyszerezését tervezte a repülőtér. Teljesülhet ez az elképzelés – nyilatkozta tegnap a Kisalföldnek Vadász László, a péri repülőtér parancsnoka. Az üzleti forgalom mellett Pér szerette volna elérni, hogy a létesítmény bekapcsolódjon a turistaforgalomba is.

A budapesti központú repülőtársaságban és annak utazási irodájában találta meg ebben a partnert. Június elejétől Pérről hetente négy járatot indítanak az Adriára. Hármat a horvát tengerpartra, Zadar, Dubrovnik, Brac-Loszinj úti céllal, egyet pedig a montenegrói Tivat-öbölbe.

A pénteki gépek indulási ideje 9.30, a szombatiaké 7.30 és 13.20, míg vasárnap 13.20 órakor száll majd fel a repülő. Montenegróba szombat reggelenként 7 órakor indul majd gép. A tervek szerint július közepén a repülőtársaság új, harminchárom személyes Saab 340-es gépe is bekapcsolódik a charterutakba. Vadász László hozzátette, igény szerint akár kisegítő repülőgépeket is beállíthatnak.

A járatok idejét az adriai heti turnusváltásokhoz igazították, ezért is lehetnek népszerűek. Az adriai repülőjáratok ideje egy és két óra közötti. A tengerre vezető utakon reggelit kapnak a vendégek, a visszautakon kávét, teát és süteményt szolgálnak fel.

A repülőtér fejlesztése a forgalmához igazodó utasterminál megépítésével folytatódhat. A terv és az engedély megvan hozzá. A péri repülőtér az uniótól kapott két támogatási csomaggal már elszámolt, ezért is bízik abban, hogy az újabb fejlesztéshez is segítséget kap.

Kapcsolódó cikkek >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó pecsét

Ötezer példányban adott ki emlékútleveleket a soproni önkormányzat. A stilizált úti okmányok… Tovább olvasom