Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Repülős Gizi Bicskén lopott

Sáros lábnyoma miatt tűnt fel az ingatlan lakóinak, hogy idegen járt a házban. A nyomok a bejárati ajtótól egészen az asztalig vezettek. Odáig, ahol a tulajdonos pénztárcája feküdt. Akkor már üresen. A besurranásos lopás nyomán végzett adatgyűjtés a város vasútállomásáig vitte a rendőröket, egészen a váróteremig, ahol egy idős hölgy éppen a szemeteskukából húzta ki a kezét.
A Munkácsy utcában élő házaspár hétfőn kora délután egy rövid cigarettaszünet erejéig ment ki az ingatlanukhoz tartozó melléképületbe, de a lakást így sem hagyták teljesen üresen. A bejelentő anyósa a házban tartózkodott, amikor ismeretlen besurrant a nyitott bejárati ajtón. Erről tanúskodott az ajtótól a nappaliban lévő asztalig vezető sáros lábnyomok sora. Az asztalon hagyott pénztárcából tizenötezer forintnyi készpénz hiányzott, de az iratok maradéktalanul benne voltak. Kiszaladtak az utcára, de nem láttak senkit. Ezt követően értesítették a rendőrséget.

A Bicskei Rendőrkapitányság ügyeletese szinte ezzel egyidőben kapott egy másik bejelentést, miszerint egy idős, fehér sapkás hölgy, aki vajszínű kabátot visel, benéz és bemegy az utcában lévő házakba, azzal az ürüggyel, hogy az utcában gumis műhelyt keres, illetve szeretné magát kivitetni a vasútállomásra. A járőrök már nem találták az apró termetű hölgyet a Munkácsy utcában. Ugyanakkor találtak a közelben szemtanúkat, akik látták, hogy az idős hölgy fiatalokkal beszélgetett és kiderült, tőlük is azt kérte, hogy vigyék a vasútállomásra.

Bicske Kis Állomás jegykiadó helyiségében épp a szemetesvödörbe tett valamit a keresett személyleírású nő, amikor a járőr észrevette. A rendőrök kérdésére elmondta, hogy a zsebkendőjét akarta kidobni a kukába és e közben vette észre, hogy pénz van benne. A 14 ezer 500 forintot átadta a járőrnek. A 85 éves budapesti asszonyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították, a megtalált pénzt lefoglalták.

A megnyerő külsejű idős asszony nem ismeretlen a rendőrség előtt. Bűnözői karrierjét még az 50-es években kezdte. Bűnüldőzői körökben Repülős Gizi néven híresült el, mivel annak idején előszeretettel használta a belföldi repülőjáratokat. Az utóbbi harminc évben nem kevesebb, mint 22 és fél év fegyház, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság és 345 ezer forint pénzbüntetést róttak ki rá további hat esetben. Utoljára a Mohácsi Városi Bíróság előtt állt múlt év júliusában, amikor lopás miatt 45 ezer forint pénzbírságot szabtak ki az akkor még 84 éves asszonyra.

A besurranásos lopás miatt indított büntetőeljárást a Bicskei Rendőrkapitányság nyomozói tovább folytatják - írta a police.hu.

Olvasóink írták

 • 7. Cenzor 2011. február 16. 15:42
  „halálbüntetést!”
 • 6. szilléri 2011. február 08. 19:14
  „Gyengébbek kedvéért folyó árakon 68 millió forint pénzkidobás !”
 • 5. szilléri 2011. február 08. 19:13
  „Selejt!

  Itt tartunk 22év x 365 nap x 8500 Ft/nap <moderálva>”
 • 4. Vörcsi 2011. február 08. 19:07
  „Istenem! Még mindig él? Ugye - ugye az adrenalin!
  Tekintettel a szépkorúakra, nosztalgiából most az egyszer el kellene engedni. Persze csak akkor, ha visszaviszi a pénzt, visszarakja a pénztárcába az asztalra, és meghajlással kér bocsánatot a háziaktól. Csak nehogy úgy maradjon!”
 • 3. utazó81 2011. február 08. 14:28
  „Nem tudom van e nyugdíja,de valamikor olvastam róla azt hiszem Ő egy tanárnő.”
 • 2. Besenyő_Pistabácsi 2011. február 08. 13:53
  „Szerintetek lehet neki nyugdíja egyáltalán, ennyi sitten töltött szolgálati év után?”
 • 1. IVY 2011. február 08. 13:34
  „Ez még ééél......?!!!!
  Javíthatatlan egy ny@ny@.
  Jól el kellene már kalapálni, hogy többé az ágyból se tudjon felkelni!
  Fotó?! Igazán nem ártana róla. Főleg az idősebbek kedvéért.
  Ha lehet, -ne 1959-ben készültet, jó?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háza udvarán fagyott halálra egy férfi

Háza udvarán fagyott halálra egy férfi Debrecen-Bánkon; a 60 éves férfi holttestére hétfő délután… Tovább olvasom