Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Rétalap túl a vízen

Visszahúzódott a belvíz, szikkadnak a földek, lassan mindenhová kimehetnek a gazdák dolgozni, ennél pedig nincs jobb hír – mondta Rétalap polgármestere. Ebből kitetszik, hogy a településen nem sok kell a boldogsághoz.
Nem álmodoznak idén sem, ahogy nem is lázadoznak, csendben, békességben élnek: ez volt a válasza Kövi Pál polgármesternek arra a kérdésre, mi újság az alig több mint ötszáz lakosú településen. A község idén mintegy 50 millió forintból gazdálkodik, s szerényen, de ki fognak jönni belőle. A község mindig egy-egy kis lépéssel halad előre. Azt vallják, addig kell nyújtózkodniuk, ameddig a takarójuk ér. Persze igyekeznek azt a bizonyos takarót egy picit megnyújtani.
Tavaly két pályázaton is indult a község, az egyikből a ravatalozót újították fel, a másikból a belterületi utakat tették rendbe. Korábban az orvosi rendelőt újították fel hasonló támogatással, idén a művelődési ház tönkrement ablakait szeretnék kicserélni. Rétalapon az alsós négyosztályosok tanulnak helyben – tizenegyen –, a felsősök Bőnyre, Mezőörsre járnak. A helyi óvodában huszonkét picit készítenek fel az iskolára. Eddig hazai forrásokra számíthatott a település, s talán egyszer uniós fejlesztési pénzt is kaphat. Az idei tavasz a helyben gazdálkodók munkáját tette nehézzé: elég sok volt a belvíz, de már szikkadnak a földek, s így ez sem okoz gondot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vágányzár

Pályaépítési munkálatok miatt április 22-én, szombaton 15 óra 40 perctől vasárnap reggel 7 óra 40… Tovább olvasom