Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Réteges csokikrém

Stahl Judit receptje ugyan nem kifejezetten diétás nasi, de könnyen elkészíthető, finom, hűsítő édesség.

Hozzávalók:

20 deka étcsokoládé
4 db tojás
1 csomag babapiskóta
1-2 kupak rum

Elkészítés:

Az első lépés, hogy gőz fölött kb. 1 deci víz hozzáadásával, megolvasztom az étcsokoládét és szétválasztom a tojásokat. Ha a csoki már felolvadt, átöntöm egy nagy keverőtálba és egy kézi habverővel, elkeverem a vízzel, majd egyenként, gyors mozdulatokkal hozzákeverem a tojássárgájákat is.
Következő lépésként mozsárban apróra töröm a babapiskótákat, majd tálba téve leöntöm 1-2 kupaknyi rummal. Kicsit összekeverem, majd félreteszem.
A tojásfehérjéket felverem és a hab Ľ részét durva mozdulatokkal elkeverem az olvasztott csokival. Ha szépen elvegyült, jöhet a hab többi része. Ezt már óvatosan, alulról-felfelé ívelő mozdulatokkal vegyítem el a csokival.
Mindennel előkészültem; fogok egy szép poharat, rumos kekszmorzsát szórok az aljára, aztán rákanalazok egy réteg csokikrémet, majd újabb rumos keksz réteg, újabb csokikrém, és így tovább. A lényeg, hogy a sort csokikrém zárja.
A legtetejére tejszínhab, díszítésként pedig reszelt étcsoki kerül.
Kész, mehet is a hűtőbe a fogyasztásig.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri ETO FC

REAC

Győr, Borsodi Liga-mérkőzés, 19 óra. V.: Saskőy (Székely, Heibl) Tovább olvasom