Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Réthelyi: a társadalom alapegysége a család

A társadalom alapegysége a család - mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az európai népesedési és családügyi hét sajtótájékoztatóján.
A miniszter kiemelte: 2011 első hónapjában 5,1 százalékkal kevesebb gyermek született, mint egy évvel azelőtt. Hozzátette azonban: a házasságkötések száma 2010 utolsó hónapjában növekedésnek indult. Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család-, és ifjúságügyért felelős államtitkára hangsúlyozta: az uniós elnökség elmúlt három hónapjának tapasztalatai azt mutatják, jól döntött a magyar elnökség, hogy az egyik központi témának a családok kérdését állította.

Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkára azt hangsúlyozta: a 27 uniós tagállam egy család, tisztelik egymást, közös értékeik vannak, és mint mondta, a tagállamok között szolidaritás van.

Olvasóink írták

 • 6. novaklaszlo56 2011. március 27. 05:40
  „Rendben. De mi a család? Dumálunk, de fogalmunk sincs, miről: a magyar törvények nem határozzák meg a család fogalmát. Közelítő leírások vannak ugyan, de ezek nem tekinthetők pontos definícióknak, jogi értelemben pedig nem is létezik meghatározás, ergo: család sem! A KDNP éppen ezt igyekszik kihasználni, hogy az egyház erkölcsi normáit érvényesítse az alaptörvénybe szánt (nem oda való, nem ott kell tárgyalni!) definícióban, s ezzel, a középkor sötétségét megidézve, sok honpolgárt készül megfosztani az emberhez méltó élet lehetőségétől. Jó lenne végre gyakorlatiasan szemlélni az életet, és kivenni a váltót hátramenetből. Ha sikerül, láss csodát: egy sor, súlyos, a fogyatkozásunkat is okozó problémánk egyszeriben megoldódik, szinte magától. Gondolkodj! Rájössz magad is. Ha nem, az baj, de én már nem magyarázom.”
 • 5. jozko 2011. március 26. 18:15
  „Szófosás.
  De sajnos a miénk is.”
 • 4. Nátrix73 2011. március 26. 17:50
  „"Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkára azt hangsúlyozta: a 27 uniós tagállam egy család, tisztelik egymást, közös értékeik vannak, és mint mondta, a tagállamok között szolidaritás van."

  Aztán meg Apu néha az asztalra csap a közös családi vacsoránál...”
 • 3. Nátrix73 2011. március 26. 17:49
  „1. deszkás 2011.03.26. 17:31

  Hülyén halok meg ha ezt nem hallom.

  Ugye? Sőt, állítólag jövő héten az Országgyűlés 2/3-os többséggel kinyilatkoztatja, hogy az élő szervezet alapegysége a sejt! Na erre varrjatok gombot! :D”
 • 2. keiner 2011. március 26. 17:48
  „"...a 27 uniós tagállam egy család, tisztelik egymást, ......." és elvernek egy rossz gyereknek a popsít.
  :-))”
 • 1. deszkás 2011. március 26. 17:31
  „Hülyén halok meg ha ezt nem hallom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP szerint meg kell védeni a köztársaságot

Az MSZP választmánya azt kezdeményezi, hogy április 18., az új alaptörvény elfogadásának tervezett… Tovább olvasom