Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Réthelyi Miklós: a család az életet meghatározó együttléti forma

A család az életet meghatározó együttléti forma, jelentősége a XXI. században is igen nagy - mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter vasárnap Budapesten.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága által a családok nemzetközi napja alkalmából szervezett majálison a tárcavezető hangsúlyozta: bár a világ folyamatosan változik, továbbra is szükség van a szerető, törődő családra.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy tárcája a családokat többféle módon segíti, hiszen ők foglalkoznak az oktatás, az egészségügy, a kultúra és a sport ügyével, valamint a nehéz helyzetbe jutottak megsegítésével.

Soltész Miklós államtitkár az eseményen kiemelte: megalakulásakor az új kormány a családok támogatását tűzte ki egyik legfontosabb céljaként. Ezért életvédő kampányt indítottak, amelyben a várandós nőket arra biztatják, hogy mindenképpen szüljék meg, és ha nem tudják fölnevelni, inkább adják örökbe gyermeküket; valamint családbarát munkahelyek kialakítását szorgalmazzák a család és a munka összeegyeztetésének megkönnyítésére - mondta.

Az államtitkár köszönetet mondott mindazoknak, akik gyermeket vállalnak, és ezzel egyben tartják a nagy családot, az országot.

A rendezvényen Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Kutatóintézetének igazgatóhelyettese és Oberfrank Pál színművész beszámolt az általuk indított Három királyfi, három királylány mozgalomról, amelynek keretében a házakra kitűzött zászlóval jeleznék a gyermekek születését.

Kopp Mária felidézte: a zászló mindig is a győzelem jele volt, és egy gyermek születése "mindannyiunk győzelme". Remélhetőleg országos mozgalommá válik a kezdeményezés - fogalmazott, hozzátéve: nem új az ötlet, mivel Olaszországban, Ausztriában és Németországban is vannak hasonló programok.

A rendezvényen bemutattak néhány zászlót, amely a mozgalom pályázatára készült. Soltész Miklós bejelentette: a családok támogatásának újabb jeleként kezdeményezik a zászlók eljuttatását a kórházakba, szülészetekre, amivel azt az üzenetet szeretnék közvetíteni, hogy minden gyermek élete fontos.

Olvasóink írták

 • 5. jozko 2011. május 16. 08:20
  „Jobbnál jobb - dumák.

  Fogalmuk sincs, mit és hogyan kellene csinálni.
  Talán nem a megfelelő emberekre bízzák a döntéseket.
  A kormányzati felelősség óriási.

  A célokkal nem is lenne baj.
  Viszont jobban meg kellene nézni, kire mit szabad rábízni!
  Amíg nem késő!”
 • 4. deszkás 2011. május 15. 21:53
  „KLJ! Az első sorodhoz:ő egy LE.”
 • 3. macs 2011. május 15. 17:17
  „" Ezért életvédő kampányt indítottak, amelyben a várandós nőket arra biztatják, hogy mindenképpen szüljék meg, és ha nem tudják fölnevelni, inkább adják örökbe gyermeküket; valamint családbarát munkahelyek kialakítását szorgalmazzák a család és a munka összeegyeztetésének megkönnyítésére - mondta."
  Az ötlet nem rossz, de akkor az embereket is győzzék meg, hogy ne törjenek pálcát, annak a feje felett, aki örökbeadja a gyerekét, másrészt ne csúfoják azt a kisgyereket, akit örökbefogadtak.
  Mindkét esetre tudok nagyon szomorú példákat.”
 • 2. klj_54 2011. május 15. 16:40
  „Egy minisztertől elvárható lenne az, hogy NE hazudjon!
  A család mint életforma lassan kihaló valami.
  A mai "modern ember" megkapja a barátjától / barátnőjétől ami jár neki és annyi!
  Nincs elkötelezve, nincs nyűg a nyakában, nem kell válóperre fizetnie és ehhez hasonló kellemes dolgok járnak az egyedülléttel.
  Fel kellene már végre ébredni!
  Amúgy pedig miért vagyok én erőforrás?
  Ez degradáló a Homo sapiensre nézve!”
 • 1. Jozsoci 2011. május 15. 12:35
  „"Asszonynak szülni kötelesség, lánynak dicsőség!" /Ratkó Irma miniszter, 1952./”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy órát várakoznak a kamionok Záhonynál

Egy órát kényszerülnek várakozni az Ukrajnába tartó kamionok a záhony-csapi magyar-ukrán… Tovább olvasom