Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Rettegnek a Pápa és környékén élők

Egy ismeretlen férfi tartja rettegésben a Pápán és környékén élőket. Az éjszaka leple alatt elsősorban idős és egyedül élő nőket rabol ki, saját otthonukban.
December 29-e óta eddig ötször támadott az ismeretlen. A rendőrség mindenkit arra kér, éjjelre jól zárják be a házakat, a redőnyöket húzzák le és, ha bármi gyanúsat tapasztalnak, hívják őket. A Veszprém megyei rendőrfőkapitány félmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Az ismeretlen férfi eddig mind az öt esetben éjfél után rabolt. A Pápai Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint, vélhetően előre kiszemeli áldozatait. Elsősorban ugyanis olyan házakba megy be, ahol idős, egyedül élő nők laknak. A rablások során az áldozatokat felfegyverkezve arra kényszeríti, hogy adják át az otthon lévő készpénzt, bankkártyát és ékszereket. Az ismeretlen férfiról egy térfigyelő és egy bankautomata a kamerája is felvételt készített.

A neve elhallgatását kérő egyik áldozat a Független Hírügynökségnek elmondta, őt meg is kötözte a rabló. Miután a lakását átkutatta, bankkártyáját is elvette. Az idős asszony miután a férfi megfenyegette, hogy megveri a PIN kódot is megadta. Az ismeretlen ezután távozott, de később, ahogy azt a hölgynek is megígérte, újra visszament a házhoz, további értékek után kutatott. A nő elmondta, amíg távol volt a rabló, mobiltelefonjáról többször megcsörgette lányát, ő azonban csak hajnalban vette észre a hívásokat. Azonnal édesanyjához sietett és értesítette a rendőrséget.

A Független Hírügynökség érdeklődésére Orsós Károly rendőr-százados elmondta, minden emberük ezen az ügyön dolgozik. Kérik a lakosokat, hogy legyenek óvatosak, éjjelre jól zárkózzanak be és húzzák le a redőnyöket. Amennyiben valakinek nincs rokona a közelben, kérheti a rendőrség segítségét.

A Veszprém megyei rendőrfőkapitány félmillió forint jutalmat tűzött ki a nyomravezetőnek.

Olvasóink írták

  • 1. lelketlen 2009. január 25. 14:33
    „irigylem ezt a nénit.sikerült úgy megöregednie,hogy a rendőrdégről még csak nem is hallott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult a rendőrkocsi: hárman könnyebben megsérültek

Felborult egy szirénázó rendőrkocsi szombaton, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban. A… Tovább olvasom