Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Rétvári Bence: biztosított az autizmussal élők támogatása

A hazai költségvetési forrásból az autizmussal élők számára összesen 245 millió forintot biztosított a kormány.

Az idén is biztosítja a kormány az autizmussal élők támogatását, és hazai, valamint EU-forrásokból támogatják a fejlesztéseket - válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére.

Az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában Rétvári Bence kifejtette: hazai költségvetési forrásból az autizmussal élők számára összesen 245 millió forintot biztosított a kormány.

Az Autisták Országos Szövetségének költségvetési támogatása is biztosított minden évben, az összeg folyamatosan emelkedik: 2010-ben 40 millió forint, 2013-ban 50 millió forint, idén pedig 55 millió forint.

2011 óta az autizmussal élők számára szociális ellátást nyújtó autista otthont fenntartó nem állami, nem egyházi szervezetek kiegészítő támogatása is megvalósul, az összeget 2014-ben megduplázta a kormány, így 190 millió forintot biztosít azóta erre a célra - jelezte.

Kitért arra is, hogy európai uniós pályázatok révén a kormány összesen 774 millió forintos keretösszegből támogatta az autisták ellátását az autista személyek ellátórendszerére vonatkozó pályázatán belül.

Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élők megkapjanak minden esélyt és lehetőséget arra, hogy ugyanúgy élhessenek, mint mások. A kormány senkit nem hagy ellátás nélkül - írta válaszában a parlamenti államtitkár.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MNB elkötelezett a Munkácsy-kép mellett

Az MNB hangsúlyozta: az ultimátumszerű megnyilvánulások nem segítik a tárgyalási folyamat… Tovább olvasom