Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Rétvári: visszaszorulóban az uzsorázás

Az elmúlt négy év kormányzása lényegesen javította a nehéz sorsúak helyzetét - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában a politikus.
A rendőrség megerősítése és az új büntető jogszabályok érezhetően visszaszorították az uzsorázást - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek. A lap szombati számában megjelent interjúban a politikus arról is beszélt, hogy a gyermekétkeztetésre idén minden korábbinál nagyobb összeget szán a költségvetés.

Rétvári Bence azt mondta, az elmúlt négy év kormányzása lényegesen javította a nehéz sorsúak helyzetét, elég csak a rezsicsökkentést, a munkahelyteremtést megemlíteni, vagy felhozni a közmunka bevezetését, a kiskeresetűek adócsökkentését és az ingyentankönyvek kiosztását.

Kiemelendőnek nevezte az uzsorások elleni fellépést, emlékeztetve a Btk. 2011-es módosítására, amely szerint börtönbüntetésre számíthat, aki mások szorult helyzetét kihasználva köt ki megállapodásban aránytalanul nagy kamatot, vagy más ellenszolgáltatást. "Bizonyosan ennek tudható be, hogy ez ügyben 2013-ban és idén is kedvezően alakultak a bűnügyi adatok" - tette hozzá.

A gyermekszegénységről és ezen belül a gyermekétkeztetésről szólva az államtitkár azt mondta, szeptembertől az önkormányzati fenntartású bölcsődékben, óvodákban, iskolákban 275 ezer gyerek számára ingyenes az étkezés, további százötvenezernek pedig kedvezményt nyújtanak az étkezéshez.

Ezekre idén 53 milliárd forintot szán a költségvetés, ami kétszer annyi, mint négy évvel ezelőtt - mondta Rétvári Bence.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

November 7-ig lehet pályázni a a Bursa Hungaricára

Évente több mint 34 ezer pályázó részesül támogatásban. Tovább olvasom