Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Reviczky Gábor színművész kapta az alternatív Kossuth-díjat

Reviczky Gábor színművésznek ítélték az idén az alternatív Kossuth-díjat, amelyet Jankovics Marcell filmrendező adott át szombaton Budapesten.
Reviczky Gábor színművésznek ítélték az idén az alternatív Kossuth-díjat, amelyet Jankovics Marcell filmrendező adott át szombaton Budapesten. Az elismerést odaítélő kuratórium tagja elmondta: fantasztikus színészi pálya áll a művész mögött és előtt. "Reviczky miközben bebújik egy szerep bőrébe, közben megtartja magát, és ez nem csak a színészi pályára érvényes, hanem a közéleti emberre". Jankovics Marcell elmondta, hogy az Alternatív Magyar Művészeti Díj Alapítványt Balogh Gyula vállalkozó, Vaja község egykori polgármestere és Földváry Györgyi budapesti lakos alapította 1996-ban, mert úgy látták :"a mindenkori balliberális kormánynak félrehúz a keze a díjazásnál".

Elsőként Hernádi Gyula író részesült az elismerésben. Mint Jankovics Marcell elmondta 1998-és 2002 nem ítélték oda senkinek.

Reviczky Gábor elmondta: A színészek empatikus lelkek, az igazi kvalitásos emberek csak akkor tudnak bátran "működni", ha a nézőtér felől szeretet sugárzik. Kifejezte kívánságát, hogy "a nézők könnyebben választhassanak a szeretet által olyan embereket akik az ország élére valók, és nem olyan bitangokat akik most vannak".

A színész olyan filmekben játszott mint a Csinibaba, az Üvegtigris I-II, Csudafilm, Fej vagy írás, Valami Amerika, Ámbár tanár úr, 6:3 avagy játszd újra Tutti, Zimmer Feri valamint A vörös grófnő.

Az alapítvány kuratóriumának tagja öt, állami Kossuth-díjjal kitüntetett művész: Gyurkovics Tibor író, az alapítvány elnöke, Jankovics Marcell filmrendező, Makovecz Imre építész, Melocco Miklós szobrászművész valamint Schrammel Imre keramikus.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltónak tartja a megemlékezéseket?

Tovább olvasom