Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Rezeg a léc az irányítónál

Kétszer játszott a bajnokság során hazai pályán és mindkétszer alulmaradt a Soproni sÖrdögök férficsapata. A vezetőség által a nyáron „nagy fogásként” beharangozott amerikai irányító, Marcus Carr a ZTE és a Szolnok ellen is látványosan betlizett.

Kosárlabda

Utalt erre a mérkőzést követő nyilatkozatában a soproni csapat szakvezetője, Sterbenz László is. A szakember azt fejtegette, ha találnak irányítót, akkor tud nyerni a csapat, ha nem, akkor nem. Ezek után rákérdeztünk a szakvezetőnél: mi a helyzet most Marcus Carr-ral?
Sterbenz László a következőket mondta: „Carrt három éve láttam játszani Ausztriában, akkor remekül kosarazott. A felkészülés során hozta is azt, ami miatt azt gondoltam, ő lehet a mi emberünk: leiskolázta a kecskeméti Bradfordot és a Falco válogatott irányítóját, Kálmánt. Pécsett pedig a torna legjobb játékosnak választották. Ehhez képest az első öt bajnoki fordulóban mindössze egyetlenegyszer játszott igazán úgy, ahogy a felkészülési meccseken teljesített, s akik látták a két hazai meccset, egyetértenek velem abban, hogy a két vereségbe elég jelentős mértékben belejátszott az ő visszafogott játéka. Azt gondolom, ha mindkét meccsen csak egy jó átlagot hozott volna, két győzelemmel több lenne a csapatnak és igen előkelő helyen állnánk. Carr azonban betlizett, a Szolnok ellen például a vele szemben játszó szolnoki irányító harminckettő, míg ő csupán egy pontot dobott. Ezt a különbséget a többiek nem tudták ellensúlyozni.”
A soproniak szakvezetője azzal kapcsolatban, milyen lépéseket tettek és tesznek a gyengélkedő amerikaival kapcsolatban, a következőket mondta: „Jeleztük a játékos ügynökének, hogy Marcus Carr folyamatosan a tőle elvártnál jóval gyengébben teljesít. Ezen túlmenően elkezdtünk nézelődni a játékospiacon, természetesen elsősorban leginkább a szabad státusú irányítókat figyeljük. Azért is sajnálatos, hogy a két nyerhető hazai meccsünket elbuktuk, mert most két olyan mérkőzés következik – megyünk Kecskemétre, majd jön a Debrecen –, amelyeken előzetesen finoman fogalmazva sem mi vagyunk az esélyesek. Persze a két elvesztett meccset bravúrral azért vissza lehet hozni. Ehhez azonban úgy gondolom, messze átlag felett lesz szükség minden poszton, így az irányítóén is. Carr tehát egyelőre még marad, de rezeg nála a léc. Rajta múlik: a helyén marad-e vagy leesik...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrár- és élelmiszeripar a csatlakozás után

Nőtt ugyan a mezőgazdaságban a termelés, emelkedtek a jövedelmek az uniós csatlakozást követően, de… Tovább olvasom