Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Rinaldo

Klasszikus alaphelyzet, klasszikus mese, klasszikus szereplőkkel. Nem egy szokványos krimi, hanem egy igazi banditafilm. A sztori "A hét szamuráj", illetve a "A hét mesterlövész" magyar változata.
rendező:
Tóth Tamás
zeneszerző: Selmeczi György
operatőr: Szatmári Péter
jelmeztervező: Breckl János
producer: Rózsa János
látványtervező: Hujber Balázs

szereplő(k):
Bán János (Rezső)
Scherer Péter (Mazsola)
Csuja Imre (Őrmester)
Molnár Piroska (Klári)
Kovács Lajos (Garincsa)
Andorai Péter (Lajos)
Kovács Vanda (Jutka)

A film sztorija

Szívhez szóló, romantikus kalandfilm a Rinaldo. Klasszikus alaphelyzet, klasszikus mese, klasszikus szereplőkkel. Nem egy szokványos krimi, hanem egy igazi banditafilm. A sztori "A hét szamuráj", illetve a "A hét mesterlövész" magyar változata.

A két alapmű központi elemét, a megfélemlített falut egy lerobbant, nagy pesti bérház lakói képviselik, az elvetemült bandita lovascsapat most züllött külvárosi gengszterbanda, a szerencsétlenek védelmére kelő férfiak pedig nem szélnek eresztett szamurájok vagy vadnyugati mesterlövészek, hanem egy vasgyár elbocsátott munkásemberei.

A védelemre szorulók és a védők között nálunk is megható barátságok, szerelmek szövődnek. Harc, látványos csaták, ármány, szerelem, halál, viszonylagos happy end. Egy kiemelt figurának - egy külföldi vándorcirkuszból elkóborolt késdobálónak - köszönhetően, a mi változatunkban a végén nem kell eltemetni a hősöket.

A különleges idegen neve Rinaldo. port.hu

Kritikák


Port.hu

Remek ötlet lenne ez a honosítás. S külön érdekessége, hogy Kuroszavától eltérően Tóth Tamás fő célja nem a jellemábrázolás, hanem hogy a kis magyar permanens világvégét morbid giccsként idézze meg. Kár, hogy annyi műfaj klisét használva sem tudta eldönteni mit is akar készíteni: akciófilmet, szappanoperát vagy azok paródiáját. A film úgy tűnik, mindhármat rendeltetett képviselni, de sajnos nem áll össze az ötvözet. Ha nem lenne annyi humorérzék nélkül lekoppintott western beállítás, s vagy fél tucat túl komolyan vett és az unalomig végigvitt romantikus szerelmi szál, talán jobban sikerül az ígéretes kísérlet.
A teljes cikk


Nemzetközi filmtár

IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Johnny English

Színre lép Johnny English. Nem tudja, mi az a félelem. Nem tudja, mi az a veszély. Nem tud ő az… Tovább olvasom