Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Ringier: hamarosan lezárulhat a Népszabadság teljes megvásárlása

A közeljövőben lezárhatja a tárgyalásokat a Népszabadság teljes megvásárlásáról a Ringier Kiadó - mondta szerdán újságíróknak a kiadóvállalat ügyvezető igazgatója.
Mihók Attila ennél közelebbi dátumot nem árult el a Népszabadság Zrt.-nek a Szabad Sajtó Alapítvány tulajdonában lévő 27 százalékos tulajdonrészének megvételéről.

A napilap árbevételéről szólva az ügyvezető elmondta: ez 2011-ben is csökkent, ám a megelőző évnél kisebb mértékben, de míg korábban a veszteséget inkább a napi működés okozta, tavaly az elbocsátások és a főszerkesztőváltás miatti egyszeri tételekből fakadt. Az év végére azonban két hónapban is nyereséget produkált a lap - tette hozzá az ügyvezető igazgató, aki egyben a Népszabadság elnök-vezérigazgatója.

Mihók Attila közölte azt is: a jelenleg megbízott főszerkesztővel működő szerkesztőség élére a felvásárlást követően kerülhet végleges vezető.
A szerkesztőség várhatóan júniusban, legkésőbb júliusban költözhet a Bécsi úti irodából a Ringier VIII. kerületi székházába.

Az igazgató lehetségesnek tartotta, hogy az elmúlt években többszöri elbocsátáson átesett szerkesztőségben a bevételek függvényében további létszámcsökkentést hajtsanak végre a jövőben, közölte ugyanakkor, hogy a lapnál dolgozók létszáma és a költségek már összehasonlítható mértékűek a kiadó többi napilapjával.

A jövőben egy irodaházban dolgozó szerkesztőségek közötti együttműködésről szólva azt mondta: az on-line területen már jelenleg is létezik ilyen jellegű közös munka az portfólióba tartozó lapok között, a jövőben azonban főleg a tematikus mellékleteknél, a női magazinoknál lát erre lehetőséget.

A Ringier Kiadó Magyarország egyik legnagyobb lapkiadójaként 1993 óta van jelen a magyar piacon. Megjelenteti Magyarország legnagyobb napilapját, a Blikket, valamint az egyetlen sportnapilapot, a Nemzeti Sportot. A napilapok mellett több magazin, könyvek, valamint internetes portálok tartoznak a portfóliójába.

A Népszabadság Rt. 1990-ben alakult meg a Bertelsmann-csoport részvételével, miután a rendszerváltozást követően, 1990 márciusában az állampárt jogutódja lemondott a Népszabadság tulajdonjogáról, és az új lapgazda az MSZP által létrehozott Szabad Sajtó Alapítvány lett.

A svájci Ringier Kiadó 2001 novemberében szerzett 49,9 százalékos részesedést a Népszabadságban, megvásárolva a Bertelsmann tulajdonrészét, majd 2005. április 27-én megszerezte a többségi tulajdonrészt. Jelenleg a részvények több mint 70 százalékát birtokolja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: vérlázító a kereskedelmi tévék sugárzásidíj-kedvezménye

Üzleti és erkölcsi szempontból is elfogadhatatlannak tartja a Jobbik a kereskedelmi tévék… Tovább olvasom