Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Robbantásra készülődnek?

Az elmúlt napokban a magyar titkosszolgálat hivatalos értesítést kapott arról, hogy külföldi bűnözői csoportok a magyarországi politikai helyzet destabilizálása szándékával robbantásokat kívánnak elkövetni a választási nagygyűléseken – jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tegnap.
„ A kapott tájékoztatás szerint a robbantások tervezett helyszínei a választási nagygyűlések” – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy az erről szóló információt egy európai uniós tagállam titkosszolgálata a múlt héten, szerdán juttatta el a magyar titkosszolgálathoz. „A szóban forgó személyek gyakran utaznak Magyarországra valaki más útlevelét használva” – tette hozzá Gyurcsány Ferenc, aki azt is elmondta, a határőrség a megszokottnál szigorúbban ellenőrzi az átkelőket. A hírre reagálva Hiller István kijelentette: az MSZP nem fél, és arra kéri a köztársaság minden barátját, hogy vegyen részt a szocialisták április elsejei budapesti nagygyűlésén. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt közölte, pártja megtartja április másodikai nagygyűlését. Az SZDSZ aggodalommal szemléli a tervezett robbantásokról szóló híreket. Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerint a miniszterelnök által bejelentett terrorfenyegetés miatt le kellene mondani a hétvégére tervezett nagygyűléseket.
Bene László országos rendőrfőkapitány pedig azt közölte, a rendőrség felkészült a rendezvények biztosítására és garantálja az ott megjelenők biztonságát.
Kövér László péntekre összehívta a parlament nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli ülését, hogy a testület tagjai bővebb tájékoztatást kapjanak arról az információról, miszerint külföldi bűnözői csoportok a választási nagygyűléseken robbantásokra készülnek. A szolgálatok minden szükséges intézkedést megtesznek, és biztosítani fogják az ország nyugalmát – nyilatkozott Juhász Ferenc, a nemzetbiztonsági kabinet vezetője. A testület a délelőtt folyamán konzultált a miniszterelnökkel. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó soproni kalaposmester

Egy eltűnőben levő szakma, a kalaposmesterség feltehetőleg utolsó művelője Horváth Péter. A… Tovább olvasom