Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Robot és autó győri iskoláknak

Nagy értékű robotgépet és egy Audi TT Roadster személygépkocsit adományozott győri szakiskoláknak az Audi Hungaria Motor Kft. – tájékoztatta a Kisalföldet Czechmeister Mónika, a vállalat sajtóreferense.
A robotgép, amely korábban az ötszelepes, négy- és hathengeres motorok hengerfej-megmunkálását végezte, a jövőben a győri Pattantyús-Ábrahám Géza Szakközépiskola diákjainak oktatását teszi színesebbé. A berendezés, amely több mint hatmillió hengerfejet munkált meg az Audi Hungariánál, az iskola automatizálási technikusainak képzését segíti a jövőben.
Ezzel egyidejűleg az Audi Hungaria egy első generációs Audi TT Roadstert adományozott a győri Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakközépiskolának. Az autót az új Audi-tanteremben állítják ki. A szakiskola és a vállalat évek óta együttműködik a duális szakképzés területén, ennek jegyében készült el most az Audi

stílusban kialakított oktatóterem. A TT Roadster nemcsak kiállítási darabként funkcionál, a diákok ennek segítségével tanulmányozzák a futómű egyes részeit.
– Az Audi Hungaria évek óta támogatja Győr oktatási intézményeit, különösen a szakképzéssel foglalkozó iskolákat – hangsúlyozta Olaf Kupke, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója, aki elmondta azt is, azok a diákok, akik már az iskolai tanulmányaik alatt kapcsolatba kerülnek modern berendezésekkel, későbbi munkájuk során sokkal gyorsabban megbirkóznak a technikai kihívásokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíj a külföldön tanulóknak

Külföldön tanulók és kutatók kaptak ösztöndíjat tegnap a megyeházán. A 2.800.000 forint alapítói… Tovább olvasom