Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

RobotChallenge - Ausztria legnagyobb robotversenye

Bécs, 2006. 3. 1. (Compress) március 11-én harmadszor rendezik meg a RobotChallenge-t, Ausztria legnagyobb robotversenyét Bécsben. A pléh atléták öt versenyszámban mérik össze tudásukat.

A bécsi Siemens Forumban a saját építésű, autonóm és mobil robotok számára meghirdetett versenynek összesen mintegy ötven német, szlovák, svájci, brit és osztrák résztvevője lesz. A versenyszámok között van akadályfutás, szlalom és mini szumó is.

A párhuzamos szlalomban a gépesített atlétáknak úgy kell végighaladniuk egy fehér felületre festett kacskaringós fekete vonalon, hogy lehagyják a társukat. A nehezített szlalomnál (Slalom Enhanced) már különböző kisebb akadályokat is le kell küzdeniük - például alagútat vagy szaggatott vonalat.

A mini szumó során – akárcsak az igazi szumó birkózásnál – két robot harcol egymás ellen. A cél, hogy egyikük kiszorítsa a másikat a küzdőtérről.

A versenyszámok királya mégis a puck collect, amely során adott színű korongokat kell összeszedniük a pályáról a versenyzőknek.
A RobotChallenge-t az Innoc.at (Innovatív Számítástechnikai Tudományok Osztrák Társasága), a Szövetségi Számítástechnikai Központ valamint a Pozsonyi Műszaki Egyetem támogatja. A rendezvény célja, hogy kedvet csináljon a fiatal számítástechnikai tehetségeknek az innovatív technológiákhoz, a kutatáshoz.

A versenyt a legújabb robottechnológiákról és az automatizálás jövőjéről szóló szimpózium zárja, amelyen részt vesz többek között Robert John az angliai De Montfort Egyetemről. A délutáni szimpóziumon ott lesz az Osztrák Mesterséges Intelligencia Kutatóintézet, a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem valamint az ipari automatizálással foglalkozó nemzetközi vállalalat, a Festo képviselője is.
A rendezvényre a belépés ingyenes.

RobotChallenge, Siemens Forum Wien, 1030 Bécs, Dietrichgasse 25., www.robotchallenge.at


További sajtóinformáció:
Bauer Krisztina
Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája
1053 Budapest, Szép u. 3.
Tel.: 266-4051 v. 266-4053
E-mail: compress@compresspr.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hózivatar

A meteorológiai tavasz első napján változékony időjárás volt megyénkben. A délután folyamán erős… Tovább olvasom